Για ένα ημίχρονο η Λέστερ έδειχνε ότι μπορούσε να… βάλει δύσκολα στη Μάντσεστερ Σίτι, με τον Βάρντι να απαντά στο γρήγορο γκολ του Στέρλινγκ και τις «αλεπούδες» να κρατάνε το 1-1 ως την ανάπαυλα. Το δεύτερο 45λεπτο όμως ανήκε αποκλειστικά στον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος πέτυχε τέσσερα τέρματα, έφτασε τα 21 στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα και «καθάρισε» για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα (5-1). Σούπερ και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με τρεις ασιστ.

Να σημειωθεί ότι με τη Λέστερ αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο ο Ριγιάντ Μαχρέζ, που το τελευταίο διάστημα απείχε από τις προπονήσεις της ομάδας, δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι δεν παραχωρήθηκε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τότεναμ παραμένει στο «κυνήγι» μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος, η οποία οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου, καθώς νίκησε στο Γουέμπλεϊ 1-0 την Άρσεναλ, στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου που «άνοιξε την αυλαία» της 27ης αγωνιστικής. Ο παίκτης που έκρινε την αναμέτρηση ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος με κεφαλιά στο 49ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ έφτασε συνολικά τα 101 γκολ στην Premier League. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Τότεναμ «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην τρίτη θέση της κατάταξης, την ώρα που η Άρσεναλ βρίσκεται στο -6 από την -προνομιούχο- τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Καρνέζης και Χολέμπας αγωνίστηκαν για 90 λεπτά, στην ήττα της Γουότφορντ με 2-0 από τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Η Εβερτον επικράτησε άνετα 3-1 της Κρίσταλ Πάλας, για την οποία το γκολ της τιμής πέτυχε με πέναλτι ο Μιλιβόγεβιτς. «Ανάσα» για τη Σουόνσι, που νίκησε 1-0 τη Μπέρνλι χάρη σε τέρμα του Κι Σουνγκ-χιουνγκ, ενώ αντίθετα η Στόουκ Σίτι έχασε πολύτιμους εντός έδρας βαθμούς (1-1 με τη Μπράιτον), με μοιραίο παίκτη τον Τσάρλι Ανταμ, που έχασε πέναλτι στο 90΄.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 27ης αγωνιστικής της Premier League:

Τότεναμ-Αρσεναλ 1-0

(49΄ Κέιν)

Εβερτον-Κρίσταλ Πάλας 3-1

(46΄ Σίγκουρντσον, 51΄ Νιασέ, 75΄ Ντέιβις – 83΄πεν. Μιλιβόγεβιτς)

Στόουκ Σίτι-Μπράιτον 1-1

(68΄ Σακίρι – 32΄ Ισκιέρδο)

Σουόνσι-Μπέρνλι 1-0

(81΄ Κι)

Γουέστ Χαμ-Γουότφορντ 2-0

(38΄ Ερνάντες, 78΄ Αρναούτοβιτς)

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 5-1

3΄ Στέρλινγκ, 48΄, 53΄, 77΄, 90΄ Αγουέρο – 24΄ Βάρντι)