Οι δημοσιογράφοι της Χίου κάνουν λόγο για μια ακόμα σε βάρος τους απρόκλητη επίθεση, καταγγέλοντας «λεκτικούς προπηλακισμούς και ύβρεις από ελάχιστους ευτυχώς κατοίκους του Χαλκειούς» όταν κλήθηκαν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ να καλύψουν γεγονότα γύρω από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

Ειδικότερα, σε σχετική τους ανακοίνωση οι δημοσιογράφοι της Χίου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό αναδεικνύει για ακόμα μία φορά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε, οι δημοσιογράφοι της Χίου, να καλύψουμε τα γεγονότα και να διατυπώσουμε τις απόψεις και τις κρίσεις μας, χωρίς να έχουμε τον φόβο να στοχοποιηθούμε ή και να δεχθούμε επιθέσεις από οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με όσα ή με τον τρόπο που τα γράφουμε. Πρέπει να αντιληφθούν οι ελάχιστοι αυτοί που παρεκτρέπονται, ότι οι δημοσιογράφοι έχουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πρόσβασης στα γεγονότα και την μεταφορά των ειδήσεων, καθώς και την διατύπωση κρίσεων που επιβάλλει η συνείδησή τους».

«Όσο για τους συγκεκριμένους οφείλουν να καταλάβουν ότι μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν στον τόπο τους και συνολικά στο νησί και καλούμε την δημοκρατική πλειοψηφία των συγχωριανών τους να τους απομονώσει. Ο έλεγχος και η όποια διαφωνία του κάθε πολίτη, μπορούν και πρέπει να εκφράζονται με δημοκρατικό τρόπο και όχι με επιθέσεις απαράδεκτες στον δρόμο ή στους χώρους εξέλιξης των γεγονότων και του ρεπορτάζ, θέτοντας έτσι τον δημοσιογράφο σε κίνδυνο ακόμα και για την σωματική του ακεραιότητα. Δηλώνουμε, ότι τέτοιου είδους επιθέσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται, είναι επιθέσεις κατά των μέσων ενημέρωσης συνολικά και της ελευθεροτυπίας και ως τέτοιες θα αντιμετωπίζονται με την προσφυγή μας σε όλα τα αρμόδια όργανα και Αρχές» τονίζεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Αναγνώστου, Βαγγελιώ Αμέντα, Κώστας Γιαννάρας, Κλαίρη Κάβουρα, Αγγελική Κωνσταντίνου, Νίκος Μαραγκέλης, Χρύσα Μαργαρίτη, Γιώργος Παγούδης, Θοδωρής Πυλιώτης, Γιάννης Στεβής, Γιάννης Τζούμας, Παντελής Φύκαρης και Χριστίνα Ψυλλή.

Σημειώνεται τέλος ότι τα τελευταία χρόνια και με αφορμή πάντα γεγονότα σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, δημοσιογράφοι στο βόρειο Αιγαίο έχουν δεχθεί σειρά απρόκλητων επιθέσεων από γνωστούς και αγνώστους. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις έχει υπάρξει και παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από