Ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Ρομπ Πόρτερ, υπέβαλε την παραίτησή του αφού κατηγορήθηκε δημόσια από δύο πρώην συζύγους του για ενδοοικογενειακή βία.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) και ο προσωπάρχης (του Λευκού Οίκου στρατηγός ε.α. Τζον Κέλι) είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και στην απόδοσή του», ανέφερε την Τετάρτη κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Και πρόσθεσε ότι ο Πόρτερ «παραιτείται από τον Λευκό Οίκο» αλλά θα παραμείνει προσωρινά για να εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση.

Ο Πόρτερ, διευθυντής προσωπικού και αρμόδιος μεταξύ άλλων για πολλά από τα έγγραφα που έφθαναν στο γραφείο του αμερικανού προέδρου προς υπογραφή, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πως παραιτείται παρότι οι «σκανδαλώδεις κατηγορίες» σε βάρος του είναι «ψευδείς».

Με μαυρισμένο μάτι…

Η Κόλμπι Χόλντερνες, η μία πρώην σύζυγος του Πόρτερ, δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail ότι ο άνδρας είχε αποπειραθεί να τη στραγγαλίσει και την είχε γρονθοκοπήσει κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Η Τζένιφερ Γουίλομπι, η άλλη πρώην σύζυγός του, κατήγγειλε στον ιστότοπο The Intercept πως είχε υποστεί σωματική και ψυχολογική κακομεταχείριση από τον άνδρα της όταν ήταν παντρεμένοι.

Δύο φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στη Ντέιλι Μέιλ εικονίζουν τη Χόλντερνες με μαυρισμένο μάτι, αποτέλεσμα γροθιάς του Πόρτερ, σύμφωνα με την ίδια.

Στην ανακοίνωσή του, ο σύμβουλος της προεδρίας κατήγγειλε «ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του» και είπε ότι οι προ δεκαπενταετίας φωτογραφίες «δεν έχουν καμιά σχέση» με το τι είχε συμβεί.

Ο Ρομπ Πόρτερ είχε συμμετάσχει ενεργά στις προετοιμασίες για την ομιλία του Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.