Μια αδιαμφισβήτητα σαγηνευτική γυναίκα, η Μιλένα Κέρνερ –και πρώην φωτομοντέλο στη Formula 1 –αναλαμβάνει τα ηνία της Forward Racing, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας, με απώτερο στόχο να διαψεύσει όσους πιστεύουν ότι πίσω από τις επιτυχίες στα γκραν πρι των δύο τροχών κρύβονται μόνο άνδρες.

«Πολλοί πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν άγνοια για τα μηχανοκίνητα σπορ –και τους αγώνες μοτοσικλέτας –και ότι μπορούν να κερδίζουν τις εντυπώσεις αυτών μόνο ως φωτομοντέλα φορώντας τολμηρά μίνι φορέματα δίπλα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα» ανέφερε η Μιλένα Κέρνερ, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας που αναλαμβάνει τα ηνία μιας νέας ομάδας, της Forward Racing. Η Κέρνερ έχει στο αίμα της τους αγώνες. Ο παππούς της, θυμάται, την πήγαινε από τα 13 της χρόνια να παρακολουθήσει γκραν πρι. Λίγα χρόνια αργότερα, γύρισε τα πιο διάσημα αυτοκινητοδρόμια από τη θέση του φωτομοντέλου, όντας ένα από τα πιο γοητευτικά grid girls στα γκραν πρι της Formula 1. Μάλιστα, θεωρεί άδικη την απόφαση της νέας ηγεσίας της Formula 1 να καταργήσει τα grid girls από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου σπορ, ένα «έθιμο» που κρατάει πολλά χρόνια.

Ραγδαία άνοδος

Η επαγγελματική της καριέρα την τελευταία δεκαετία εξελίχθηκε ταχύτατα –ακόμη πιο γρήγορα και από τις μοτοσικλέτες του MotoGP. Στην αρχή ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις της ομάδας, λίγο αργότερα μεταπήδησε ως υπεύθυνη στο γραφείο Τύπου και σήμερα είναι στο «τιμόνι» της ομάδας ως μάνατζερ. Η ίδια ανέφερε ότι στις περισσότερες ομάδες τα αφεντικά δεν έχουν το δίλημμα αν θα πρέπει να επιλέξουν άνδρα ή γυναίκα σε ένα νευραλγικό πόστο μιας αγωνιστικής ομάδας. «Μια ομάδα θα προτιμήσει πάντα έναν άνδρα από μια γυναίκα, ακόμη και αν έχουν τις ίδιες γνώσεις και την ίδια εμπειρία». Αυτό όμως που έκανε την Κέρνερ να ξεχωρίσει είναι ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συναδέλφων της. Η ίδια ανέφερε ότι στον χώρο της είναι γνωστή ως… πίτμπουλ και δεν φοβάται τον ανδροκρατούμενο ανταγωνισμό. Η Forward Racing παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Μιλάνο, με οδηγούς τον Λορέντζο Μπαλντασάρι και τον Λούκα Μαρίνι. Να σημειωθεί ότι ο Λούκα Μαρίνι, που σε λίγο καιρό θα «πατήσει» τα είκοσί του χρόνια, είναι ετεροθαλής αδελφός του πολυπρωταθλητή Βαλεντίνο Ρόσι. Στόχος της ομάδας –τι άλλο; –να κατακτήσει τον τίτλο στη μεσαία κατηγορία! Ο Τζιοβάνι Κουζάρι είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, που έτρεχε σε αγώνες, την εποχή που συμμετείχε και ο πατέρας του Βαλεντίνο Ρόσι, ο Γκρατζιάνο Ρόσι. Ο Κουζάρι είναι ο άνθρωπος που επέλεξε και τη Μιλένα Κέρνερ σε αυτή την τόσο σημαντική θέση. Στόχος της, να βγάλει εις πέρας ένα δύσκολο έργο και να δείξει ότι ο επαγγελματισμός της και η συνέπειά της μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην ομάδα.