Ο Ολυμπιακός απολογήθηκε χθες στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν στοιχεία και γεγονότα που αφορούν την πραγματικότητα, σε αντίθεση με τα σενάρια κάποιων που έχουν στόχο τον επηρεασμό του αθλητικού δικαστή. Οι πρωταθλητές Ελλάδας εστίασαν μάλιστα στην επιθετική στάση που κράτησε η Αστυνομία, ειδικά μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε νομικά από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τον Αργύρη Λίβα, ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Κυριάκος Δουρέκας. Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει σήμερα υπόμνημα και η απόφαση θα βγει τη Δευτέρα. Ο Αργύρης Λίβας αναφερόμενος στα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η έκθεση της Αστυνομίας λέει τη μισή αλήθεια, καθώς δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην αποστολή της ΑΕΚ και στους διαιτητές. Μετά το γκολ της ΑΕΚ μπήκαν άτομα και από τον πάγκο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν χειρονομίες και δεν τους πείραξε κανείς».

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Αργύρης Λίβας ανέφερε: «Τέσσερις – πέντε διαπιστευμένοι αρχικά φώναζαν στους δικούς μας παίκτες και όταν έφυγαν οι παίκτες και των δύο ομάδων, υπήρξε αναίτια επίθεση της Αστυνομίας που πρώτη τους πλησίασε και άρχισε η διαμάχη. Τους έσπρωξαν βίαια και τους απώθησαν. Παράλληλα μπήκαν 20-30 άτομα από τη θύρα των ΑμεΑ και χωρίς λόγο η Αστυνομία κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, κάνοντας και αναίτια χρήση δακρυγόνων, κάτι που προκάλεσε νεύρα στους φιλάθλους μας».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μπαταγιάννης υποστήριξε πως «αν η Αστυνομία δεν λειτουργούσε επιθετικά, δεν θα συνέβαινε το παραμικρό. Ειλικρινά, δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα χρόνια έχει να έρθει ο Ολυμπιακός κατηγορούμενος για επεισόδια, καθώς η διοίκηση και ο κόσμος καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια».

«Εσπρωχναν χωρίς λόγο»

Ο Κυριάκος Δουρέκας από την πλευρά του υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Πρώτη φορά είδα την Αστυνομία να αντιδρά τόσο επιθετικά. Ολα αυτά διήρκησαν 10-15 δευτερόλεπτα και δεν υπήρξε καμία φθορά στο γήπεδο. Επίσης, η αποστολή της ΑΕΚ έφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ποινή αποκλεισμού της έδρας του για δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και ποινή αφαίρεσης βαθμών αν και το τελευταίο ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πιθανότητες, καθώς «δεν έγινε καμία φθορά, δεν υπήρξε ούτε βιαιοπραγία, ενώ δεν κινδύνεψαν οι παίκτες και οι διαιτητές».