Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 2.500 Ελλήνων τευτλοπαραγωγών ποσό ύψους 4 εκατ. ευρώ, ως μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την παράδοση τεύτλων το 2017, συνολικού ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο 60% που έχουν να λαμβάνουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοίκηση της βιομηχανίας διαπραγματεύεται αδιάκοπα την πώληση ποσοτήτων ζάχαρης με διάφορους ενδιαφερόμενους. «Προσπαθούμε να πετύχουμε μια καλή τιμή. Η διεθνής συγκυρία με την πτώση της τιμής της ζάχαρης παγκοσμίως, δεν ευνοεί τις αγοροπωλησίες αυτή την περίοδο, ωστόσο κινούμαστε δυναμικά και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα» τονίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό των 4 εκατ. ευρώ που πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών, προέρχεται από μερίσματα του 2013 της θυγατρικής της ΕΒΖ στη Σερβία, αλλά και από την ενεχυρίαση ποσότητας ζάχαρης, ελληνικής προέλευσης.

Τονίζεται ότι η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε πρόσφατα ο Γεράσιμος Τσιαπάρας από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της βιομηχανίας.

Αναφορικά με την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τον όμιλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (EBZ), σύμφωνα με πληροφορίες, «ενδιαφέρον υπάρχει από δύο ξένους υποψηφίους» και οι συζητήσεις προχωρούν.