Στο Ντουμπρόβνικ σταμάτησε το αήττητο σερί του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League υδατοσφαίρισης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν 10-8 από τη Γιουγκ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Παρά την ήττα, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν με άνεση στην κορυφή του ομίλου, τρεις βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη της κατάταξης Μπρέσια, και κρατούν στα χέρια τους την πρώτη θέση, που -θεωρητικά τουλάχιστον- θα τους φέρει ευκολότερο αντίπαλο στο final-8 της Γένοβας.

Σε πλήρη αντίθεση με την προ δύο εβδομάδων αναμέτρηση των δύο ομάδων στον Πειραιά, οι Κροάτες κατάφεραν στο ξεκίνημα να επιβάλλουν γρήγορο ρυθμό και να εκμεταλλευθούν τα ασυνήθιστα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού. Η Γιουγκ προηγήθηκε 4-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με γκολ του Γκαρσία στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Δερβίσης μείωσε προσωρινά στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά στη συνέχεια δύο γκολ του Γιόκοβιτς μέσα σε ένα λεπτό ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 6-3. Σταδιακά οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βελτίωσαν την άμυνά τους, αλλά δεν βρήκαν λύσεις στην επίθεση ώστε να μειώσουν τη διαφορά, που έφτασε στα τέσσερα τέρματα (8-4), στα μέσα της τρίτης περιόδου. Με γκολ των Φουντούλη και Αργυρόπουλου ο Ολυμπιακός μείωσε σε 8-6, με τον Μυλωνάκη να φέρνει τους Πειραιώτες σε απόσταση «βολής», πεντέμισι λεπτά πριν τη λήξη. Ο Ράσοβιτς έδωσε «ανάσα» στους γηπεδούχους, ο Μπούσλιε μείωσε ξανά στον παραπάνω και οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν μία άμυνα με παίκτη λιγότερο, αλλά ο Ομπράντοβιτς αστόχησε σε βιαστικό σουτ και ο Λοζίνα στην κόντρα «σφράγισε» τη νίκη της Γιουγκ, διαμορφώνοντας το τελικό 10-8.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 2, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 3, Γκαρσία 2, Ιβάνκοβιτς, Ράσοβιτς 1, Ρεντζούτο, Παβλίτσεβιτς 1, Μπένιτς, Λοζίνα 1, Γιάρακ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

«Κάναμε ένα κακό πρώτο μισό παιχνίδι απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και δυστυχώς πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε. Δεχτήκαμε εύκολα γκολ για το επίπεδο το δικό μας και νομίζω ότι κυνηγούσαμε σε όλο το παιχνίδι κάτι που σίγουρα δεν το έχουμε συνηθίσει φέτος. Παρόλα αυτά είχαμε την ευκαιρία ενάμισι λεπτό πριν τελειώσει να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι και εκεί να είναι όλα υπέρ μας. Ένα σουτ δεν μπήκε, δεχτήκαμε αμέσως γκολ στην κόντρα και τελειώσαν όλα. Κάναμε την πρώτη μας ήττα, μια ήττα όμως από μια κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη που σήμερα ήταν καλύτερη από μας. Πρέπει να συνεχίσουμε και να μπούμε στα επόμενα παιχνίδια και να παίξουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα, να κυνηγήσουμε τις επόμενες νίκες για να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος.