Μια πρώτη γεύση των όσων προεξοφλείται ότι θα επακολουθήσουν στην υπόθεση Novartis έδωσε η χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για «κακοστημένη σκευωρία» και «πόλεμο λάσπης», τον πρόεδρο της Επιτροπής να προαναγγέλλει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τον Αδωνη Γεωργιάδη να κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη ότι «έστησε και αυτή την υπόθεση με ψευδομάρτυρες».

Η ακρόαση του αντιπροέδρου της ΝΔ για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε μέσα σε σκηνικό έντονης πόλωσης. Αναφορικά με την κατηγορία των 23 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του, ο Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ήταν καθ’ όλα νόμιμες και μάλιστα άναψε το πράσινο φως στην Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «στημένη ιστορία» εναντίον του από τον Παύλο Πολάκη.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε στην Επιτροπή μια πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. που αφορά το ηχητικό υλικό που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και η οποία αποδεικνύει –όπως είπε –ότι έχει πλαστογραφηθεί. Σύμφωνα με αυτό, φαίνεται να συνομιλεί ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον διευθυντή του γραφείου του Αδωνη Γεωργιάδη για «ρουσφετολογικές» προσλήψεις. «Το ηχητικό ντοκουμέντο είναι πλαστογραφημένο. Οι δύο ομιλητές είναι πιθανότατα ένα μόνο πρόσωπο και αποτελεί προϊόν συρραφής σε 19 διαφορετικά σημεία» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, διαβάζοντας το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. «Ο εργαστηριακός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει ότι είναι προϊόν συρραφής και ορισμένα της σημεία έχουν επιλεκτικά σβηστεί» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι την πλαστογραφία την έχει διαπράξει ο Παύλος Πολάκης σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της εταιρείας φύλαξης στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Οταν ρωτήθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για το πώς έφτασε η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. στα χέρια του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ήρθε στο γραφείο του μέσα σε έναν ανώνυμο φάκελο.

Οι προσλήψεις. Οσον αφορά την εμπλοκή του στις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αναγνώρισε μόνο τις 13 εξ αυτών, υποστηρίζοντας ότι και για αυτές τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία που αφορά όχι μόνιμες προσλήψεις, αλλά αναθέσεις έργων. «Ουδείς εκ των μαρτύρων που ήρθαν στην Εξεταστική μέχρι τώρα έκανε λόγο για παρέμβαση του πρώην υπουργού, είτε τηλεφωνικά είτε γραπτά, προκειμένου να προσληφθεί» τόνισε.