Η λήξη του τρίτου προγράμματος θα είναι ουσιαστική μόνο αν δημιουργήσουμε και υλοποιήσουμε ένα δικό μας σχέδιο ανάπτυξης.Ενα σχέδιο μείωσης του χρέους μέσω της ανάπτυξης και όχι της αποστράγγισης της οικονομίας από ρευστότητα, μείωσης της ανεργίας σε μονοψήφια ποσοστά, καθώς μειώνουμε εισφορές χωρίς αύξηση των ελλειμμάτων, εξορθολογισμού του φορολογικού συστήματος μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης των συντελεστών.

Ειδικότερα, στο Φορολογικό προτείνουμε ένα απλοποιημένο σύστημα, που περιορίζει τον αριθμό των κλιμάκων και μειώνει τους συντελεστές στα επίπεδα του 20%. Η πρόταση φέρνει τα βέλτιστα αποτελέσματα αφού πλαισιωθεί από επιχειρησιακές βελτιώσεις της διοίκησης.

Το αποτέλεσμα θετικό για όλους: σταθερά έσοδα για το Δημόσιο, μείωση αφορολογήτου χωρίς απώλεια εισοδημάτων για τα νοικοκυριά, μείωση κινήτρων για μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή για τις επιχειρήσεις.

Ως αποτέλεσμα δημιουργούνται τα κίνητρα για νέες επενδύσεις, βιώσιμη απασχόληση και ταχύτερη μείωση του χρέους.

Ο Χάρης Θεοχάρης είναι ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων