Αναταραχή έφεραν στο Δημοκρατικό Κόμμα, οι διαγραφές στελεχών που διαφώνησαν με τις επιλογές της ηγεσίας στις προεδρικές εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν υποστήριξαν την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου.

Υψηλόβαθμα στελέχη διαπληκτίζονται δημοσίως και ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες, αποκαλώντας το ένα το άλλο «εφιάλτη», ενώ κάποια από τα διαγραφέντα στελέχη φέρονται να κινούνται προς την κατεύθυνση δημιουργίας νέου κομματικού χώρου.

Το βράδυ της Τρίτης  το Πειθαρχικό Συμβούλιο απέβαλε άλλα δύο στελέχη, το ένα προσωρινά για έξι μήνες, αφού όμως προηγήθηκε έντονη συζήτηση μετά την οποία παραιτήθηκε το μέλος του Πειθαρχικού Ανδρέας Μερακλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, αλλά και από δηλώσεις που έγιναν αργότερα, προκύπτει ότι ο κ. Μερακλής υπέβαλε την παραίτησή του και αποχώρησε ύστερα από έντονη διαφωνία με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πανίκο Λεωνίδου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν πειστικά στοιχεία για τη διαγραφή ενός εκ των στελεχών.

Στο μεταξύ, άλλο ένα στέλεχος, ο Αντώνης Χατζηβαρνάβας, παραιτήθηκε από το ΔΗΚΟ και το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε πως η εναντίον του διαδικασία καθίσταται άνευ αντικειμένου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναφέρεται τέλος πως για τις υπόλοιπες εκκρεμούσες υποθέσεις θα συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο νομίμως συγκροτημένο.

Ο κ. Λεωνίδου, αναφερόμενος στην παραίτηση του μέλους του Πειθαρχικού, Ανδρέα Μερακλή, είπε ότι προέκυψε διαφορά στην αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού που αφορούσε υπό κρίση στέλεχος του κόμματος.

Προσέθεσε δε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, το Πειθαρχικό θα συνεχίσει τη διαδικασία, αφού προηγουμένως αντικατασταθεί ο κ. Μερακλής.

Στο μεταξύ, το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Στέλιος Ιερωνυμίδης, που απουσιάζει στο εξωτερικό και δεν του δόθηκε χρόνος να επιστρέψει για να πάρει μέρος στις συνεδριάσεις του, διαφώνησε έντονα με τη την τακτική που ακολουθήθηκε και τις αποφάσεις που λήφθηκαν. Επίσης επέκρινε την ηγεσία του κόμματος για βαθιά εσωστρέφεια, η οποία, όπως είπε, δεν θα ξεπεραστεί εύκολα. Έκανε λόγο για «μένος διαγραφών» από την ηγεσία του ΔΗΚΟ και εκτίμησε ότι η διάσπαση του κόμματος είναι πιθανή.

Κατηγόρησε και τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πανίκο Λεωνίδου ότι παλιότερα είχε αποσκιρτήσει από το ΔΗΚΟ για να ενταχθεί στο ΑΔΗΚ.

Αμφισβήτησε, επίσης, την αρμοδιότητα του κ. Λεωνίδου, λέγοντας ότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος, θέση προέδρου του πειθαρχικού.

Στο μεταξύ, πληροφορίες φέρουν τα αποβληθέντα στελέχη να είναι έτοιμα, όταν και εφόσον οι συνθήκες θεωρηθούν κατάλληλες, να προχωρήσουν σε κίνηση δημιουργίας νέου κομματικού χώρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από