Τις δυο νέες σχολικές αίθουσες του δημοτικού σχολείου στο Μέγα Δέρειο Σουφλίου, που κατασκεύασε το Δ’ Σώμα Στρατού με δαπάνη του υπουργείου, εγκαινίασε την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Σημειώνεται ότι με δαπάνη του υπουργείου, πέραν της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών του χωριού, όπως συντήρηση τριών υδροταμιευτήρων, καθώς και διευθέτηση του ρέματος, συνολικού κόστους 150.000 ευρώ.

Στην ομιλία του ο κ.Καμμένος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «χωρίς πνευματική καλλιέργεια υπερισχύουν ο σκοταδισμός και η μισαλλοδοξία που παρεμποδίζουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, διαιρούν τους πολίτες και τους καθιστούν ευάλωτους σε ανιστόρητες θεωρίες και επιρροές κακόβουλων τρίτων».

Παράλληλα επανέλαβε ότι «το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, σε διάφορες ακριτικές περιοχές, στη Θράκη και στα νησιά μας, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες».

Έτσι, αξιοποιώντας εθνικούς πόρους και μέσα του στρατού, αναβαθμίζουμε παραμεθόριες περιοχές. Οι δράσεις μας εστιάζονται και στην ανακατασκευή σχολείων, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας ότι η βέλτιστη επένδυση είναι αυτή που εστιάζεται στα παιδιά και στη νέα γενιά μας. Με αυτόν τον τρόπο η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, δείχνει έμπρακτα τη μέριμνά της για τις ανάγκες των ακριτών μας, που εργάζονται καθημερινά, ακούραστα υπό αντίξοες συνθήκες, παραμένοντας στις προγονικές τους εστίες» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας αφού ζήτησε «ένα μεγάλο συγγνώμη ιδίως στους μεγαλύτερους, που ζήσατε δύσκολες στιγμές», για το ότι «η Θράκη, για πολλά χρόνια, ένιωσε την απομόνωση» διαβεβαίωσε ότι «αυτή η εποχή τελείωσε» και ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου είμαστε εδώ, για να ενώσουμε τους κατοίκους» για «να έρθει πάλι η προκοπή, η πρόοδος και η ευημερία».

«Όλοι όσοι περνούν από εδώ, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατεύσιμοι δεν ξεχνούν τη Θράκη και δεν θεωρούν ότι η Θράκη είναι μακριά» πρόσθεσε.