Από τα ιδιωτικά φαρμακεία, με τους όρους του κρατικού μονοπωλίου, θα πωλούνται τα σκευάσματα κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους σε μορφή χαπιών, σπρέι κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί θα τα συνταγογραφούν σε ειδικά συνταγολόγια (όπως είναι τα δίγραμμα), ενώ στην οδό Αριστοτέλους επεξεργάζονται και το σενάριο ένταξης των προϊόντων αυτών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να δημιουργηθεί μητρώο ασθενών, ώστε να υπάρξει ένα πλαίσιο ασφαλείας στη πρόσβαση των ασθενών, οι οποίοι τεκμηριωμένα χρειάζονται τη συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή.

Κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου και ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός συμφώνησαν ότι η παραγωγή θεραπευτικής κάνναβης αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό μέτρο.

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή με τον κ. Παπαδημητρίου να σημειώνει ότι ήδη τουλάχιστον δυο επενδυτές (από Γερμανία και Αυστραλία) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Για μεγάλο σκάνδαλο, τόσο σε μέγεθος όσο και σε διάρκεια, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Ερωτώμενος για την υπόθεση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη θεραπευτική κάνναβη ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι «υπήρξαν τα πολιτικά αντανακλαστικά στην Ελλάδα για την διερεύνηση του σκανδάλου».

Ο ίδιος δε πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει ότι «δεν υπάρχει ομερτά στο πολιτικό σύστημα».