Αντιδράσεις προκαλεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης η ξαφνική παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την ώρα που η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης παρέδιδαν το πρώτο μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Για απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Σε σχόλιο του με αφορμή την επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι: «Από την ανακοίνωση του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίσκεψη του στον Άρειο Πάγο, προκύπτει η απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο twitter στηλίτευσε την παρουσία του Δ. Τζανακόπουλου στην Εισαγγελία γράφοντας χαρακτηριστικά πως «αν αληθεύει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενέργεια Δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό».

«Αληθεύει ότι αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αν ναι, τι δουλειά έχει εκεί;;;» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται πώς για το θέμα αυτό, το απόγευμα της Δευτέρας, το Γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης, κατά την ανακοίνωση, ο υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.