Στην αγωνιστική κατάρρευση του Παναθηναϊκού στο τέταρτο δεκάλεπτο στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου.

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Μπάμπεργκ για τη νίκη της», είπε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Νομίζω πως η εικόνα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη. Στα πρώτα είκοσι λεπτά δεν παίξαμε καλά, δεν μπήκαμε στις απαιτήσεις του ματς σωστά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο, αν και ξεκινήσαμε χάνοντας δέκα πόντους, είχαμε κάποιες ευκαιρίες να αλλάξουμε τον αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο καταφέραμε να αλλάξουμε την ροή του αγώνα, γι’ αυτό και το ολοκληρώσαμε χάνοντας με δύο πόντους διαφορά. Ωστόσο, στο τέταρτο δεκάλεπτο χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Δεχθήκαμε άμεσα ένα σερί 9-0 και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε».

Ο Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος βρίσκεται προσωρινά στην τεχνική ηγεσία της Μπάμπεργκ, λόγω της επέμβασης του Αντρέα Τρινκιέρι στον ώμο, προσπάθησε μετά την ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού να σβήσει τη… φωτιά που προκλήθηκε με το «πράσινο» τεχνικό επιτελείο στο φινάλε του αγώνα. Παράλληλα, μίλησε για το παιχνίδι, αλλά και την κατάσταση της υγείας του Ιταλού τεχνικού.

«Ήταν σοβαρό το χειρουργείο του Τρινκιέρι στον ώμο. Δεν του επιτρέπεται να κάνει ούτε κινήσεις. Είναι επίφοβο να κοουτσάρει με την αδρεναλίνη του αγώνα. Νομίζω πως σε μία εβδομάδα θα είναι πίσω», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός στη «NOVA» για να προσθέσει σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε στο φινάλε: «Ήταν 2’10» πριν το τέλος όταν πήρα το τάιμ άουτ. Όποιος με ξέρει γνωρίζει πως το τελευταίο που ήθελα να κάνω ήταν να δείξω έλλειψη σεβασμού. Έχω απεριόριστο σεβασμό στον Παναθηναϊκό, τον Πασκουάλ και το επιτελείο του. Δεν είχα τέτοια πρόθεση, λυπάμαι αν το εξέλαβαν έτσι. Θα θυμίσω πως πέρυσι χάσαμε στην έδρα μας από τον Παναθηναϊκό με 11-0 στο φινάλε, ύστερα από ένα τάιμ άουτ του κόουτς Πασκουάλ. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου, να εξασφαλίσω ότι η νίκη δεν θα μας φύγει. Ερχόμασταν από μια άσχημη εμφάνιση στη Βόννη. Μόνο αυτό το σκεπτικό είχα στο μυαλό μου».

Μιλώντας για το παιχνίδι, είπε: «Παίξαμε ένα καλό ματς, είχαμε ενέργεια. Μας έλειπαν κάποια πράγματα. Ενεργειακά, όμως, ήμασταν σε καλό επίπεδο. Βρήκαμε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Κάποιοι βρέθηκαν σε πολύ καλό βράδυ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα».