Ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, κατέστησε σαφές ότι στην Ιταλία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» που φέρεται να ετοιμάζει η εταιρεία Amazon, για να μπορεί να ελέγχει πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοί της.

Η ιδέα, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν να εξακριβωθεί αν οι εργαζόμενοι είναι αρκετά γρήγοροι και παραγωγικοί.

Ο Καλέντα πρόσθεσε ότι σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της εταιρείας, είπε ότι «τα μόνα βραχιόλια που χρησιμοποιούνται στην Ιταλία είναι εκείνα των χρυσοχόων».

«Οι εκπρόσωποι φαίνεται ότι κατάλαβαν», τόνισε ο υπουργός.

Σε αντίθεση με τη νομοθεσία

Παράλληλα, τη χρήση των ηλεκτρονικών βραχιολιών που φέρεται ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει η εταιρεία (σύμφωνα με τον ιστότοπο GeekWire) απέρριψε και η ιταλική Κρατική Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

«Μια τέτοια πρωτοβουλία θα ερχόταν σε αντίθεση με τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, τόσο στην Ιταλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη», υπογραμμίζει η Αρχή.

Το δε ιταλικό υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι τα «βραχιόλια» αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν υπάρξει σαφής συναίνεση των συνδικάτων, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατηγορεί την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι πως με τις μεταρρυθμίσεις της, άνοιξε τον δρόμο σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από