Επιβλητική ήταν η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών, στην πρεμιέρα του Β΄ προκριματικού ομίλου του Europa Cup, στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση συνέτριψε με 32-3 τη Γερμανία, με εξαιρετική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρά τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενες πέτυχαν το πρώτο τους τέρμα 5΄10΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, εκμεταλλευόμενες την πρώτη αποβολή που κέρδισαν!

Από την ελληνική ομάδα σκόραραν εννέα διαφορετικές παίκτριες, με κορυφαία την Ελένη Ξενάκη που σημείωσε οκτώ γκολ, ενώ ο Γιώργος Μορφέσης χρησιμοποίησε από ένα ημίχρονο τις δύο τερματοφύλακες, Χρυσή Διαμαντοπούλου και Έλενα Κούβδου. Το ντεμπούτο της με το σκουφάκι της εθνικής έκανε η Αναστασία Καλαργυρού, η οποία πάντως αστόχησε σε πέναλτι στην τελευταία περίοδο.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 5, Πάτρα 1, Χυδηριώτη 3, Καλαργυρού, Ελευθ. Πλευρίτου 5, Ξενάκη 8, Χρ. Διαμαντοπούλου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μίλος Σέκουλιτς): Κέρσενμπουμ, Φόσεμπεργκ 1, Κόστρουμπα, Εγκερτ 1, Γκ. Ντάικε, Ι. Ντάικε, Φούντερ, Φράι, Στίφελ, Χιντς, Γκέλσε 1, Εβελ, Ζίμπερ

Στον αγώνα που προηγήθηκε, η Ουγγαρία επικράτησε μετά από μάχη της Ιταλίας με 11-9, παρότι έχει έρθει στο Βόλο με αρκετές απουσίες.

:

ΙΤΑΛΙΑ: Μπιανκόνι 3, Αϊέλο 2, Παλμιέρι 2, Γκαριμπότι, Κεϊρόλο

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουρισάτι 2, Λαϊμέτερ 2, Τοτ-Τσάμπαϊ 2, Βάλι 2, Ριμπάνσκα, Χόρβατ, Γκιονγκιόσι

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει διπλή αγωνιστική. Η εθνική έχει ρεπό το πρωί και το βράδυ στις 20:30 αντιμετωπίζει στο πρώτο της ντέρμπι την Ουγγαρία. Αναλυτικά:

09:30 Ιταλία-Ισραήλ

11:00 Ουγγαρία-Γερμανία

19:00 Ισραήλ-Γερμανία

20:30 Ελλάδα-Ουγγαρία