Συνέντευξη της Σάντι Μόρις φιλοξενεί το Ρόιτερ ενόψει και της συμμετοχής της στους αγώνες «Millrose Games» της Νέας Υόρκης το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, όπου θα αναμετρηθεί για ακόμη μία φορά με την Κατερίνα Στεφανίδη, την μεγάλη της αντίπαλο τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις, απ΄ όπου συνήθως αποχωρεί ηττημένη.

Η Μόρις, αφού μεταξύ άλλων απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τα χόμπι της, όπως είναι η μουσική και το τραγούδι, αλλά και το βόλεϊ στον ελεύθερο χρόνο της, μιλά για τη συμμετοχή της στη Νέα Υόρκη και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη του επί κοντώ.

Εκτός των Στεφανίδη και Μόρις, στους αγώνες της αμερικανικής μεγαλούπολης θα πάρουν μέρος οι επίσης Αμερικανίδες Τζένι Σουρ (κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον κλειστό), Κάτι Νάζεοτ και η Καναδή Αλίσα Νιούμαν, με την Ελληνίδα άλτρια να έχει επικρατήσει στη διοργάνωση τις τρεις τελευταίες χρονιές.

Η Στεφανίδη μετρά ένα ρεκόρ οκτώ συνεχών νικών σε αγώνες με την Μόρις, αλλά η Αμερικανίδα ελπίζει ότι τα αποτελέσματα θα είναι πιο ισορροπημένα αυτή τη σεζόν.

«Επιτέλους αισθάνομαι δυνατή και νομίζω ότι βρήκα τον εαυτό μου και πάλι, ενώ το περασμένο έτος δεν το αισθάνθηκα κατά 100%», είπε η Μόρις, η οποία νίκησε τον Στεφανίδη σε έξι από τους συνολικά οκτώ αγώνες που αναμετρήθηκαν το 2016, αλλά η Ελληνίδα ήταν αυτή που… γέλασε τελευταία, αφού ήταν η νικήτρια στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Το 2017 η Στεφανίδη νίκησε στους τελευταίους 14 αγώνες της. «Μιλάμε μεταξύ μας. Δεν είμαστε φίλες, αλλά δεν είμαστε απαραίτητα εχθροί στο στίβο. Είμαστε όμως αντίπαλες μέσα στον αγώνα», είπε η Μόρις για την Στεφανίδη και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι που το παίρνουμε προσωπικά. Είμαστε απλά πολύ ανταγωνιστικές εκ φύσεως και γι’ αυτό άλλωστε και οι δύο είμαστε κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων».

Στο μεταξύ η Στεφανίδη, μιλώντας για τη συμμετοχή της στη Νέα Υόρκη, περιορίστηκε να πει: «Το 2018 θα σηματοδοτήσει την πέμπτη συμμετοχή μου στους αγώνες. Έχω κερδίσει τρεις συνεχείς χρονιές και ανυπομονώ να επιστρέψω στη Νέα Υόρκη για να αγωνιστώ».