Σε αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Εργασίας και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, εξελίχθηκε η κατηγορία του δεύτερου προς την κυβέρνηση ότι εκχυδαΐζει την συζήτηση σε ό,τι αφορά το θέμα της απεργίας.

Ο κ. Παφίλης εγκάλεσε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί «δικολαβίστικα επιχειρήματα», ενώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα, κι αυτό το οποίο ισχύει τελικά είναι ότι καθίσταται δυσχερής η απόφαση για απεργία.

«Να συζητήσουμε αν η ρύθμιση αυτή λειτουργεί σωρευτικά στο όλο πλαίσιο για τις απεργίες και οδηγεί ουσιαστικά σε μεγάλα εμπόδια, μέχρι του σημείου της κατάργησης της απεργίας. Η ρύθμιση αυτή έρχεται και δυσκολεύει στην καρδιά της εργατικής τάξης, που είναι το Πρωτοβάθμιο Σωματείο, και δεν είναι μόνον τα σωματεία των 50 ατόμων, είναι και με 500 άτομα» είπε ο κ. Παφίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν φέρνει τη ρύθμιση «για να βοηθήσει ή να εμποδίσει την εργατική τάξη», αφού, όπως είπε, καθιστά σχετικά αδύνατη την απαρτία στη γενική συνέλευση των εργαζόμενων, όταν υπερδιπλασιάζεται το ποσοστό για την απόφαση κήρυξης απεργίας.

«Είναι τυχαίο ότι τη ζητεί ο ΣΕΒ;»

«Πείτε μας, υπάρχει εργοδοτική κυνική τρομοκρατία, υπάρχουν απολύσεις για απεργούς και συνδικαλιστές, γίνονται επιχειρησιακές συμβάσεις, γιατί φέρνετε αυτήν τη διάταξη; Είναι τυχαίο ότι τη ζητεί ο ΣΕΒ και εργοδοτικές οργανώσεις;» έθεσε το ερώτημα προς την κυβερνητική πτέρυγα.

Απαντώντας, η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου αντέτεινε ότι δεν είναι «εκχυδαϊσμός» το να μιλά με νούμερα, αφού «το θέμα είναι τα νούμερα: ενώ η προϋπόθεση για τη διαπίστωση απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις ήταν να είναι το 1/3 των μελών, τώρα αυτή αφορά το 1/2 των οικονομικά ενήμερων μελών των σωματείων», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Ακόμη, είπε προς τον κ. Παφίλη, ότι το 98% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει μέχρι 20% προσωπικό.

Και ανέφερε ότι από το πλήθος των αξιώσεων των δανειστών, που έβαλαν στο τραπέζι εν συνόλω τον συνδικαλιστικό νόμο, η ρύθμιση στην οποία καταλήξαμε αποτελεί μικρής έκτασης υποχώρηση.

«Δεν πειράζει που δεν θέλετε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να ανοίξουμε τη συζήτηση για το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά μην λέτε πράγματα που δεν ισχύουν» κατέληξε η υπουργός Εργασίας, απευθυνόμενη στην πτέρυγα του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από