Χάος στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας έχει προκαλέσει η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από νωρίς το πρωί σε οδικές αρτηρίες της Αττικής παρατηρείται μποτιλιάρισμα καθώς δεν κινούνται λόγω 24ωρης απεργίας οι συρμοί του μετρό και του τραμ.

Συγκεκριμένα υπάρχει αυξημένη κίνηση στην Αθηνών Κορίνθου, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη και στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας από το Μαρούσι έως και την Αλεξάνδρας.

Μποτιλιάρισμα υπάρχει και στην κάθοδο της Β. Σοφίας, στη Βας. Κωνσταντίνου, στην άνοδο της Συγγρού, σε Σταδίου, Βας. Αμαλίας, Φιλελλήνων.

Κίνηση παρατηρείται ακόμη στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Ηλιουπόλεως, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά και στο παραλιακό μέτωπο, στην Ποσειδώνος από Αλίμου έως Αμφιθέας.

Ειδικότερα, σήμερα ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά σήμερα.

Τα πλοία στα λιμάνια θα μείνουν δεμένα, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην Ομόνοια.

Τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Σε τρίωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν τη Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.