Η αυριανή επιστροφή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στις προπονήσεις δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη της προετοιμασίας για τις υποχρεώσεις της ομάδας στον β’ γύρο της Σούπερ Λίγκας, αλλά και τις εξελίξεις στο μεταγραφικό κομμάτι.

Το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου (φωτογραφία) και τη διοίκηση δεν είναι άλλο από την ενίσχυση στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.

Η απόκτηση του Λεβέκ δεν έδωσε τις λύσεις που περίμεναν, καθώς ο γάλλος ποδοσφαιριστής είχε συχνούς τραυματισμούς. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να βρει εναλλακτικές λύσεις είτε με Κρέσπο είτε με Βιεϊρίνια. Ετσι, η επιχείρηση «αριστερός μπακ» είναι σε εξέλιξη. Πρώτος στόχος, ο Βραζιλιάνος Μάρσιο Αζεβέδο της Σαχτάρ Ντόνετσκ και ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις τόσο με τον 31χρονο αμυντικό όσο και με την ουκρανική ομάδα. Ο Αζεβέδο φοράει για τέταρτη χρονιά τη φανέλα της Σαχτάρ, στην οποία μετακόμισε τον Αύγουστο του 2014 από τη Μέταλιστ. Αν οι συζητήσεις προχωρήσουν θετικά, δεν αποκλείεται η άφιξη του 31χρονου ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Ο πορτογαλικός Τύπος πάντως προσφέρει… κι άλλες προτάσεις. Μία από αυτές είναι ο 33χρονος Ελισέου της Μπενφίκα, ένας παίκτης που (σύμφωνα με το δημοσίευμα) έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ αλλά δεν είναι και στις πρώτες επιλογές του Λουτσέσκου.

Από τα ισπανικά και ρουμανικά ΜΜΕ έρχεται μία άλλη… πρόταση. Πρόκειται για τον 25χρονο ρουμάνο αμυντικό Αλίν Τόσκα, ο οποίος αγωνίζεται τόσο στη θέση του αριστερού μπακ όσο και στο κέντρο της άμυνας. Ο Τόσκα μεταγράφηκε στην Μπέτις τον Ιανουάριο του 2017 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον 25χρονο αμυντικό γνωρίζει καλά και ο Λουτσέσκου και μπορεί να έρθει στον ΠΑΟΚ με τη μορφή του δανεισμού. Οι εξελίξεις λοιπόν αναμένονται.