Συλλήψεις για κατοχή αρχαίων και παράνομα όπλα ήταν το αποτέλεσμα αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο Έλληνες, ηλικίας 51 και 69 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή αρχαίων νομισμάτων και παράνομη οπλοκατοχή.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις κατοικίες όπου διαμένουν οι συλληφθέντες και σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιεί ο 51χρονος.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, 527 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες τύπου καλάσνικοφ, 3 κάλυκες, βραδύκαυστο φυτίλι, ένα μαχαίρι και 4 αρχαία νομίσματα τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Προανάκριση διενεργείται από Το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.