Περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί μόνο για την Αθήνα είναι προγραμματισμένοι για το έτος 2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου για τη νέα χρονιά.

Η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού, η οποία έγινε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενέκρινε με ψήφους 7 υπέρ και 2 κατά τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2017, όπως και τον προϋπολογισμό του 2018.

Συγκέντρωση του κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Κατά τις εργασίες του ΔΣ αναλύθηκαν τα έσοδα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2018 και προέρχονται κατά κανόνα από τους πλειστηριασμούς οι οποίοι θα διεξαχθούν μέσα στο ερχόμενο έτος.

Μόνο στην Αθήνα, οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί για το ερχόμενο έτος ξεπερνούν, προς το παρόν, τους 3.000.

Στην είσοδο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών από το απόγευμα ήταν συγκεντρωμένα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την πρώην πρόεδρο της Βουλής: «Το ΔΣ συνεδριάζει μολονότι δεν είναι νόμιμα συγκροτημένο καθώς υπάρχουν παραιτήσεις πέντε μελών. Ενα από τα θέματα είναι ο προϋπολογισμός του 2018 με τον οποίο θέλουν να περάσουν παράνομα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Εχουν προϋπολογίσει χιλιάδες πλειστηριασμούς για το 2018».