Λίγο πριν από τις πρόωρες «βουλευτικές» εκλογές στα κατεχόμενα, που θα γίνουν στις 7 Ιανουαρίου, ο ψευδο-πρωθυπουργός και πρόεδρος του δεξιού Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, πήρε διαζύγιο από την σύζυγο του , Χατιτζιέ Ντιλέκ Καρακουζού.

Το διαζύγιο έγινε ακόμα και θέμα πολιτικής συζήτησης στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, λόγω των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρθηκαν στο οικογενειακό δικαστήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, ο κ. Οζγκιουργκιούν θα καταβάλλει τελικά ποσό 250.000 στερλινών στην τέως σύζυγο του για την περιουσία, ακίνητα και μετρητά, που απέκτησαν από κοινού κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Στην ανακοίνωση του δικηγόρου του κ. Οζγκιουργκιούν προστίθεται ότι η κ. Χατιτζιέ Ντιλέκ Καρακουζού αποδέχθηκε το ποσό αυτό ως αποζημίωση για ένα σπίτι που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του γάμου στην περιοχή του Πέλλα Πάις, για το οποίο εκκρεμεί ακόμη ένα χρέος 140.000 στερλινών, ένα αυτοκίνητο (δεν αναφέρεται η μάρκα ή η αξία) και ακόμη ένα σπίτι στο Κιόνελι, το οποίο δεν είναι εξ ημισείας. Το ποσό των 250.000 στερλινών, αναφέρεται, θα καταβληθεί στην κ. Καρακουζού την 1η Απριλίου 2018.

Μετά την διευθέτηση του διαζυγίου, η κ. Καρακουζού αποδέχθηκε να αποσύρει τις αιτήσεις διαζυγίου εναντίον του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, που είχε υποβάλλει στο επαρχιακό δικαστήριο, το δεύτερο οικογενειακό δικαστήριο Άγκυρας και την έφεση εναντίον του στο ανώτατο δικαστήριο.