Η Μπαρτσελόνα έστησε πάρτι τίτλου στο Μπερναμπέου, νικώντας 3-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι μπλαουγκράνα νίκησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Μαδρίτη, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στην ιστορία.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ξέφυγε εννέα βαθμούς από τη δεύτερη Αθλέτικο Μαδρίτης, ενώ έχει πλέον διαφορά 14 βαθμών από τη Ρεάλ, η οποία έχει και ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν πιο επιθετική στο α’ μέρος, προσπαθώντας να «χτυπήσει» από αριστερά, στην πλάτη του Σέρτζι Ρομπέρτο. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα δύο καλές στιγμές, αλλά ο Κέιλορ Νάβας νίκησε δύο φορές τον Παουλίνιο (30′ και 39′). Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο α’ μέρος, ήταν στο 42′ όταν από σέντρα του Μαρτσέλο η μπάλα στην κεφαλιά του Μπενζεμά προσέκρουσε στο δοκάρι. Νωρίτερα, ο Τερ Στέγκεν είναι εξουδετερώσει σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο αποφασισμένη και και άνοιξε το σκορ στο 54′ όταν βρήκε κενό χώρο στην άμυνα της Ρεάλ. Ο Ράκιτιτς έφτασε ανενόχλητος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Σουάρες από ασίστ του Σέρτζι Ρομπέρτο πέτυχε 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε με πέναλτι για το 2-0. Σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε ο Καρβαχάλ που απέκρουσε με το χέρι την κεφαλιά του Παουλίνιο. Η Ρεάλ προσπάθησε περισσότερο μετά την είσοδο των Μπέιλ και Ασένσιο, ο Ουαλός μάλιστα από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν (78′), ο οποίος είχε κι άλλη μία επέμβαση σε σουτ του Ράμος (82′). Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Αλέις Βιδάλ, ύστερα από ασίστ του Μέσι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο (72` Ασένσιο), Κόβατσιτς (72` Μπέιλ), Κρόος, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπενζεμά (66` Νάτσο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (91` Βιδάλ), Βερμάλεν, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (77` Σεμέντο), Ράκιτιτς, Παουλίνιο (84` Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Σουάρες.

***Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τη Βαλένθια και αυτή τη φορά στο Μεστάγια από τη Βιγιαρεάλ.(1-0). Το γκολ για το «κίτρινο υποβρύχιο» σημείωσε ο Μπάκα στο 24′. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Ζάζα (Βαλένθια), Τρικέρος (Βιγιαρεάλ).

Τα απόλοιπα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Λεβάντε-Λεγανές 0-0

Χετάφε-Λας Πάλμας 2-0

(6΄ Κάλα, 15΄ Ντιεντιού)

Σοσιεδάδ-Σεβίλη 3-1

(18΄ Μαρτίνεθ, 76΄ Θουμπέλντια, 90΄ Βέλα – 44΄ Μπεν Γεντέρ)

Εϊμπάρ-Τζιρόνα 4-1

(1΄, 54΄ Ινούι, 10΄ Τσάρλες, 90΄+2 Γιόρνταν – 26΄ Τιμόρ)

Αλαβές-Μάλαγα 1-0

(60΄ Μουνίρ)

Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2

(36΄ πεν. Ραούλ Γκαρθία, 85΄ αυτ. Φεντάλ)

Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

(88΄ Γκαρθία)