Στην ισχύ του εκρηκτικού μηχανισμού και τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν στην βομβιστική ενέργεια κατά του Εφετείου Αθηνών, έχει επικεντρωθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει την τρομοκρατική ενέργεια κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη στην είσοδο των δικαστηρίων επί της οδού Λουκάρεως, ο αριθμός των δραστών και η αποφασιστικότητά τους είναι ενδείξεις ανασυγκρότησης του «αντάρτικου πόλης».

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην βομβιστική επίθεση φαίνεται να έλαβαν μέρος τουλάχιστον τέσσερα άτομα, που μάλιστα πυροβόλησαν και κατά του αστυνομικού φρουρού του Εφετείου ώστε να τον αποτρέψουν να τους καταδιώξει. Ο κάλυκας από το όπλο του δράστη έχει ήδη σταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας στα δικαστήρια είναι εκτός λειτουργίας από το 2002 και η μια που λειτουργούσε δεν έχει καταγραφικό.

Τέλος, ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με εκείνον που δεν είχε εκραγεί στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ενώ η χθεσινή επίθεση έχει ομοιότητες και με άλλες παρόμοιες ενέργειες όπως κατά του γραφείου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων στο Σύνταγμα το 2015 και των γραφείων της Eurobank τον περασμένο Απρίλιο. Για όλες τις προαναφερόμενες επιθέσεις είχε αναλάβει την ευθύνη η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) που συνδέεται με τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η ΟΛΑ έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και την πρεσβεία του Ισραήλ.