Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο επί κοντώ, Ρενό Λαβιλενί, εκτιμά ότι βρίσκεται και πάλι αγωνιστικά στο επίπεδο των χρόνων που μεσουρανούσε, κάτι που φαίνεται, όπως είπε, στις προπονήσεις του μετά από μια σεζόν, στην οποία αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού και φυσικής κατάστασης.

«Πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω ανακάμψει και να μπορώ να πω ότι άφησα πίσω μου τη σεζόν του 2017. Οι επιδόσεις μου στις προπονήσεις δείχνουν ότι βρίσκομαι κοντά σε αυτές των σπουδαίων σεζόν που είχα. Αυτό είναι μάλλον ενθαρρυντικό» είπε ο Λαβιλενί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του 3ου ετήσιου μίτινγκ επί κοντώ που διοργανώνει ο ίδιος στην πόλη Κλερμόν Φεράν.

Ο Γάλλος άλτης που στο παγκόσμιο του Λονδίνου τον Αύγουστο πήρε το χάλκινο μετάλλιο, είχε κρατήσει κρυφό το ατύχημα που είχε με μοτοσυκλέτα τον Οκτώβριο του 2016 και την εγχείριση μηνίσκου, στην οποία υποβλήθηκε.

Ο 31χρονος Λαβιλενί θα αρχίσει τους αγώνες του στον κλειστό από το μίτινγκ της Τίνιε στη Γαλλία στις 11 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν δύο αγώνες στη Γερμανία, σε Βερολίνο (26/1) και Καρλσρούη (3/2), θα επιστρέψει στη Γαλλία για το μίτινγκ της Ρουέν (10/2) και το γαλλικό πρωτάθλημα στη Λιεβέν (17-18/2), ενώ στις 25 Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα πριν το παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ (1-4/3) θα δώσει το «παρών» στο δικό του μίτινγκ στην Κλερμόν Φεράν.