Την περασμένη Δευτέρα η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εμφανίστηκε έξω από τα γραφεία της Ενωσης Κεντρώων στη Βουλή και φώναζε κατά του Βασίλη Λεβέντη και της –υποτιθέμενης –προσέγγισής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. O Λεβέντης δεν ήταν μέσα. Την Τρίτη το μεσημέρι, επανεμφανίστηκε με επικλήσεις σε θεούς και δαίμονες, όπως λέει αυτόπτης μάρτυρας. Και το βράδυ ψήφισε υπέρ του προϋπολογισμού της κυβέρνησης. Ομολογουμένως περιπετειώδες πολιτικό σλάλομ για τη βουλευτή Β’ Πειραιά και με καταγωγή εκ Κυθήρων Μεγαλοοικονόμου, ή Ντόρα, όπως την έλεγε ο Λεβέντης όταν ακόμη ανήκε στο κόμμα του. Οι πηγές από την Ενωση Κεντρώων τής αποδίδουν «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά» και κάνουν λόγο «βουλευτή χωρίς πολιτικό ειρμό». Η ίδια, πιο ήρεμη, χθες από το γραφείο της, οργανώνει την επόμενη πολιτική της κίνηση, ενώ όπως λέει στα «ΝΕΑ» με χιούμορ «θα κινηθώ με τα πόδια και με το αυτοκίνητο και θα συμπορευτώ με τον εαυτό μου». Η αλήθεια είναι πως πολλοί εκτίμησαν πως επειδή η Μεγαλοοικονόμου ψήφισε υπέρ του προϋπολογισμού έχει ήδη περάσει στη συριζαϊκή αυλή. Η ίδια μάς το διαψεύδει –απλώς «καμάρωσε τον Τσίπρα στην ομιλία του», είναι η εξήγηση για την ψήφο της που αιφνιδίασε την Ολομέλεια.

H ίδια δηλώνει κεντρώα. Στρατεύθηκε με την Ενωση Κεντρώων λίγο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Δουλειά είχε, για την ακρίβεια, με τον σύζυγό της κρατά δύο μαγαζιά. Ενα στην Αθήνα και ένα στα Κύθηρα. Είχε οικογενειακή σχέση με τον Λεβέντη και πείστηκε να ενταχθεί στους συνδυασμούς. Παλαιότερα, στα μέσα του ’80 λέει πως είχε και πρόταση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά προτιμούσε να ασχοληθεί με την εργασία της και την οικογένειά της. Το 2015, όμως, αναθεώρησε. Και παρ’ ότι κατέβηκε στη Β’ Πειραιά, είχε στήσει το προεκλογικό της στέκι στην Πλατεία Κοραή, στην Α’ Πειραιά βοηθούμενη μόνο από τον σύζυγο και τα παιδιά της. Μοίρασε, όπως λέει, δέκα χιλιάδες ψηφοδέλτια για το κόμμα, που παρεμπιπτόντως εκπροσώπησε σε πολλές εκδηλώσεις, «αντίθετα με άλλους του κόμματος που δεν πήγαιναν πουθενά».

«Τον Σεπτέμβριο του 2015, όλοι ήξεραν πως ο Λεβέντης θα μπει στη Βουλή και χτυπούσαν την πόρτα μας», μας υπενθυμίζει άνθρωπος της Ενωσης Κεντρώων. Τον Ιούλιο του 2017, πάντως, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου παραιτήθηκε από το κόμμα Λεβέντη, διατηρώντας την έδρα. Διαφώνησε με την τοποθέτηση του Μάριου Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία της Βουλής και κατηγόρησε τον Λεβέντη για οικογενειοκρατία. Ως γνωστόν, η ίδια ενδιαφερόταν για τη θέση.

Την έδρα δεν την παρέδωσε αφού πρώτος επιλαχών είναι ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, που ήδη από τότε εγκαταβιούσε στη ΝΔ. Πλέον, το κλείσιμο ματιού σε Τσίπρα το βλέπουν πολλοί στην αντιπολίτευση, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την Ενωση Κεντρώων η υπόθεσή της είναι λυμένη, αν και είναι εμφανείς οι φυγόκεντρες δυνάμεις που ενισχύονται από κινήσεις, όπως αυτή της βουλευτού.

Σήμερα η Μεγαλοοικονόμου εργάζεται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής –κάτι που ήθελε πολύ για να συμβάλει στο κοινωνικό έργο όπως λέει και θα σκεφτεί με ποιον θα πάει όταν πρέπει.