Για οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων στα γραφεία της, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Η βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής επίθεσης στα δημοτικά ΜΜΕ, δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου» αναφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ ζητά από τις Αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις. Επίσης, υπογραμμίζει, ότι η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), όπου στεγάζονται η δημοτική τηλεόραση «TV 100» και το δημοτικό ραδιόφωνο «FM 100» θα αναφερθούν στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, αναφερόμενη στο περιστατικό, κάνει γνωστό ότι ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε, γύρω στις 12:00, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους εργαζόμενους της γραμματείας που ήταν παρόντες, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό. «Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί “μία παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων”. Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή» τονίζει η Ένωση.

Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη το απόγευμα κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΕΘΕ και αφού προκάλεσαν καταστροφές χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και στα πλευρά οδηγό τηλεοπτικών συνεργείων τραυματίζοντάς τον. Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση αγνώστων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΝΔ: Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο» αναφέρει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τις επιθέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον TV 100, τον FM 100 και την ΕΣΗΕΜ-Θ.

«Οι γνωστοί-άγνωστοι που μπουκάρουν καθημερινά και καταστρέφουν περιουσίες σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, τραυμάτισαν και έναν υπάλληλο. Όσοι τους ανέχονται δεν είναι άγνωστοι. Είναι οι γνωστοί υπουργοί της κυβέρνησης, Τόσκας και Γαβρόγλου, που δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της» προσθέτει η Πειραιώς.

ΚΚΕ: Διαμορφώνουν κλίμα τρομοκρατίας

Τις επιθέσεις αγνώστων στην ΕΣΗΕΜ-Θ και στο κτίριο όπου στεγάζονται η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης «TV 100» και το δημοτικό ραδιόφωνο «FM 100» καταδικάζει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Οι ενέργειες αυτές αντικειμενικά υπονομεύουν την προσπάθεια για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης και κινητοποίησης και βοηθάει όσους θέλουν να διαμορφώσουν κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στον λαό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.