Ψηφίστηκε και με τη… συνδρομή της κας Μεγαλοοικονόμου ο Προϋπολογισμός του 2018 αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Σε σύνολο 297 βουλευτών, «υπέρ» ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. «Κατά» ψήφισαν 144 βουλευτές της αντιπολίτευσης και οι υπόλοιποι, πλην Μεγαλοοικονόμου, ανεξάρτητοι. Απουσίαζαναπό τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος,ο Αριστείδης Φωκάς από την Ενωση Κεντρώων και ο ανεξάρτητος Νίκος Μίχος.

Το «ναι» της κ. Μεγαλοοικονόμου έρχεται μια μέρα μετά το θερμό επεισόδιο που προκάλεσε στη Βουλή όταν μπήκε στο γραφείο του κ. Λεβέντη, ο οποίος απουσίαζε, εκστομίζοντας φράσεις, όπως «είστε πουλημένοι» και «ξεπουληθήκατε στη Νέα Δημοκρατία» για να κατηγορήσει τόσο τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων όσο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Μάριο Γεωργιάδη, για την παρουσία και τις δηλώσεις του τελευταίου στο συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη συγκεκριμένη στιγμή στο γραφείο του κ. Λεβέντη βρισκόταν ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος στη Βουλή, Διονύσης Μποτώνης, ο οποίος έκπληκτος άκουγε τις δριμύτατες κατηγορίες της κ. Μεγαλοοικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μποτώνης της είπε ότι η βουλευτής δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ότι δεν βρίσκεται στο γραφείο της και οφείλει να χαμηλώσει τους τόνους.

«Τραβήξατε και την κ. Μεγαλοοικονόμου, καλό είναι αυτό;», ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας μετά το τέλος της ψηφοφορίας, προσερχόμενος στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για την ανταλλαγή ευχών.

«Καλό είναι, κακό είναι;» απάντησε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε».