Στην απουσία του Νικ Καλάθη από τα επόμενα ματς του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα εστίασε ο Τσάβι Πασκουάλ. Φυσικά, ο Ισπανός τεχνικός, αναφέρθηκε πρώτα απ’ όλα στο ματς της τρίτης με τη Μακάμπι τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε σχετικά με την απουσία του Νικ Καλάθη: «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα γίνει αυτό με τους παίκτες που διαθέτουμε. Αν ο Καλάθης δεν είναι έτοιμος, πρέπει να βρούμε τον τρόπο με έναν άλλο παίκτη. Πάντα έτσι είναι τα πράγματα, όλες οι ομάδες πρέπει να βρίσκουν τον τρόπο σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Όσο για τον Νικ, κάθε μέρα δουλεύουμε μαζί του, κάθε μέρα βελτιώνεται και θα δούμε πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί».

Μιλώντας για τα «όπλα» της Μακάμπι, τους Κόουλ και Τζάκσον, σχολίασε: «Υπάρχουν αυτοί οι δυο παίκτες, υπάρχει και ο Ντεσούν Τόμας που παίζει στο υψηλό επίπεδο, έχουν μια σούπερ ομάδα, πολύ αθλητική με αυτούς τους παίκτες που παίζουν εκτός τακτικής και αρκετές φορές στο ένας εναντίον ενός. Χωρίς σκριν, χωρίς πικ εν ρολ, μπορούν να πάρουν πλεονέκτημα. Είναι αθλητικοί, σκοράρουν αρκετά, είναι μια από τις ομάδες που τρέχουν εξαιρετικά τον αιφνιδιασμό, άρα θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη, τα ριμπάουντ και να έχουμε καλό αμυντικό τρανσίζιον. Αυτή τη σεζόν παίζουν καλή άμυνα, είναι επιθετικοί, πρέπει να προσέξουμε σε αυτά τα σημεία, να μην κάνουμε λάθη και να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ».

Αναφορικά με τη σημασία του αγώνα, τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, εμείς σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να πάμε με τον σωστό τρόπο. Εμείς στα τελευταία επτά παιχνίδια κερδίσαμε τα έξι, κάποιες φορές μπορεί να παίξεις καλά, κάποιες άλλες όχι. Θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να παίξουμε αποφασιστικά και νομίζω πως αξίζαμε να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε και πάλι, είναι να καταλάβουμε πως κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Θα πρέπει να δουλέψουμε στο 100% για να πάρουμε πλεονέκτημα σε άμυνα και επίθεση. Στο τέλος, το πιο σημαντικό είναι το ποιος θα τελειώσει το παιχνίδι και θα προηγείται έστω και με έναν πόντο».