Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα την Παρασκευή το βράδυ η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης που κάνουν απεργία πείνας εδώ και 20 ημέρες με σειρά αιτημάτων που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, όπως την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα και τη διεύρυνση ωραρίου των επισκεπτηρίων τόσο μεταξύ τους όσο και με το ανήλικο παιδί τους.

Η άμεση μεταφορά των δύο μελών της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία λόγω σημαντικής επιβάρυνσης της υγείας τους.

Η ανάγκη για μεταφορά τους σε εξωτερικό νοσοκομείο είχε προκύψει από χθες (Πέμπτη), ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν γιατί όπως ανέφεραν σε δήλωσή τους «για να πάμε σε νοσοκομείο πρέπει να δώσει εντολή ο εισαγγελέας των φυλακών στην εξωτερική φρουρά για να επιτρέπεται να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία από το νοσοκομείο με το παιδί μας, αφού τις προηγούμενες φορές που πήγαμε σε νοσοκομείο δεν επιτρεπόταν καμία επικοινωνία. Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας ο ίδιος έχει απαξιώσει να μας απαντήσει για το αίτημα αυτό, εμείς αρνούμαστε να μεταφερθούμε σε νοσοκομείο».

Στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia αναφέρεται πως «υπάρχει προς το παρόν η ενημέρωση από τον υπεύθυνο της εξωτερικής φρουράς ότι θα μπορέσουν να έχουν κάποια επικοινωνία με τον γιο τους. Η ενημέρωση αυτή για την επικοινωνία με το παιδί τους, δεν προέρχεται από ‘επίσημα χείλη’ των υπευθύνων των φυλακών Κορυδαλλού. Κρίθηκε όμως αναγκαία η μεταφορά τους άμεσα».