Μεγάλη η απογοήτευση στην Εβερτoν, μετά (και) την χθεσινή ταπεινωτική ήττα (5-1) από την Αταλάντα στο Goodison Park για το Europa League. Η αγγλική ομάδα, ήταν ήδη εκτός πρόκρισης και παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές σε ένα μισοάδειο στάδιο.

«Δεν μπορούμε να έχουμε την εικόνα που παρουσιάσαμε στα τελευταία δέκα λεπτά, είναι απλά απαράδεκτο και πραγματικά απογοητευτικό. Σκέφτομαι ότι κάθε παίκτης πρέπει να αισθάνεται άσχημα, όπως και εγώ αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να είναι εδώ», είπε ο Ντέιβιντ Ανσουόρθ, που ανέλαβε προσωρινά την Εβερτον, μετά την απομάκρυνση του Ρόναλντ Κούμαν στις 23 Οκτωβρίου.

Ενώ ο σύλλογος φέρεται να έχει βρεθεί κοντά στην εξασφάλιση νέου προπονητή, εξακολουθεί να αφήνει τον πρώην παίκτη και προπονητή της ομάδας U23, ακόμα στον πάγκο των «εφοπλιστών» που βρίσκονται στην 16η θέση στην Premier League.

«Είναι μια τιμή για μένα να είμαι προπονητής… αλλά ταυτόχρονα χρειάζομαι τους παίκτες να είναι μαζί, χρειάζεται οι παίκτες να δώσουν ό, τι έχουν», πρόσθεσε. «Ζητάμε από τους παίκτες να τρέξουν περισσότερο, να δουλέψουν σκληρότερα από ό,τι έχουν συνηθίσει. Κάποιοι μπορούν και κάποιοι δεν μπορούν».

Ο σύλλογος, που δαπάνησε 149 εκατομμύρια λίρες σε νέους παίκτες την περασμένη σεζόν, επιχείρησε να πάρει τον πάγκο του τον Πορτογάλο προπονητή της Γουότφοντ, πρώην του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, χωρίς όμως επιτυχία.

«Δεν είχαμε να διεκδικήσουμε κάτι στο παιχνίδι, παρά να υπερασπιστούμε την υπερηφάνεια μας, δεν είναι ωραίο να χάνουμε παιχνίδια, είναι πολύ απογοητευτικό», είπε ο Γουέιν Ρούνεϊ.