Με σημαντική συμμετοχή των μελών-μετόχων ολοκληρώθηκε το βράδυ η τριήμερη διαδικασία ψηφοφορίας για την έγκριση του νέου καταστατικού του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικούρησης Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, 6.127μέλη του Οργανισμού προσήλθαν για να ψηφίσουν την τροποποίηση του καταστατικού, με την πρόβλεψη καταβολής εισφορών για υγεία, επικούρηση και εφάπαξ τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους εργαζόμενους, αλλά και πόρου 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Νίκο Καρούτζο, επί συνολικού αριθμού μετόχων – μελών δέκα χιλιάδων εκατόν πενήντα έξι (10.156), αφαιρούνται σύμφωνα με το Καταστατικό όσοι απουσιάζουν στο εξωτερικό και όσοι νοσηλεύονται και η μετακίνησή τους είναι αδύνατη.

Κατόπιν τούτου, επί του συνολικού αριθμού μετόχων – μελών που λαμβάνεται υπ’ όψιν για το σχηματισμό της απαρτίας και ανέρχεται σε δέκα χιλιάδες εκατόν δέκα (10.110), ψήφισαν έξι χιλιάδες εκατόν είκοσι επτά (6.127), ήτοι περισσότεροι του ημίσεως που απαιτείται από το Καταστατικό για το σχηματισμό απαρτίας.

Τα αποτελέσματα

Οι προταθείσες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. τροποποιήσεις του Καταστατικού του Οργανισμού, έλαβαν ψήφους:

ΝΑΙ: πέντε χιλιάδες εξακόσια δεκαεννέα (5.619)

ΟΧΙ: τριακόσια πενήντα (350)

ΛΕΥΚΑ: εκατόν δεκαπέντε (115)

ΑΚΥΡΑ: σαράντα τρία (43).

Συνεπώς, οι προταθείσες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. τροποποιήσεις του Καταστατικού του Οργανισμού, εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων – μελών του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. καθ’ όσον έλαβαν αριθμό ψήφων που υπερβαίνει την απαιτούμενη εκ του Καταστατικού πλειοψηφία των ¾ των ψηφισάντων, ήτοι αριθμό μεγαλύτερο των 4.596 ψήφων.

Ο Νίκος Καρούτζος έκανε λόγο για αλλαγή σελίδας για το νέο ΕΔΟΕΑΠ, «αφήνοντας πίσω του λογικές και πρακτικές του παρελθόντος, αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης».