Τη θέση του υπέρ της διατήρησης της ενότητας της Ισπανίας επανέλαβε ο Σέρχιο Ράμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero». «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί» υπογράμμισε ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος γενικά ήταν προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, χωρίς να «σηκώσει» τους τόνους αναφερόμενος στους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας των «ρόχας» και… άσπονδος φίλος του, Χεράρδ Πικέ.

«Ο,τι και να πω ή να κάνω πάνω στο θέμα αυτό, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ως Ισπανός όμως, λυπάμαι για την εικόνα που δείχνει η Ισπανία σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν μ΄ αρέσει που δημιουργούνται τέτοια ζητήματα και θέτουν ένα τμήμα της Ισπανίας σε αυτή την κατάσταση. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Ημουν εκεί την Κυριακή (σ.σ. στην Καταλονία, για τον αγώνα με τη Χιρόνα) και αισθάνθηκα το ίδιο Ισπανός όσο σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας μας», τόνισε ο Σέρχιο Ράμος και πρόσθεσε ότι προτιμά να βλέπει την Μπαρτσελόνα να αγωνίζεται στην ισπανική λίγκα, ενώ έμμεσα αμφισβήτησε ότι η πλειοψηφία των Καταλανών επιθυμεί την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι (σ.σ. οι οπαδοί της ανεξαρτησίας) είναι πλειοψηφία, αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί».

Η συνέντευξη του Σέρχιο Ράμος περιλάμβανε και ερωτήσεις για τη διαφθορά στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που οδήγησε στην τιμωρία του μέχρι πρότινος προέδρου της, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ. Στο σημείο αυτό, ο διεθνής άσος αποκάλυψε ότι θα τον ενδιέφερε μελλοντικά να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ισπανικής ομοσπονδίας.