Οι φόβοι, επαληθεύτηκαν και ο Πέτρος Μάνταλος αποχαιρετά πρόωρα την εφετινή σεζόν. Ο αρχηγός της ΑΕΚ τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο στο ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα στη φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση (1-0) στο 81ο λεπτό. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ρήξη χιαστού και επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα μετά από τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε.

Το πλήγμα είναι μεγάλο όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για την εθνική μας ομάδα που σε λίγες ημέρες έχει τα παιχνίδια με την Κροατία για την πρόκριση στους τελικούς του Μουντιάλ 2018.

Το διάστημα αποθεραπείας υπολογίζεται στους έξι μήνες κάτι που σημαίνει ότι ο αρχηγός της Ενωσης θα παίξει ξανά στην αγωνιστική περίοδο 2018/19. Για τον Μάνταλο είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2,5 χρόνια που παθαίνει ανάλογη «ζημιά». Η προηγούμενη ήταν στο δεξί πόδι, στις 11 Μαρτίου 2015 σε αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Τότε, τουλάχιστον, έβγαλε μεγάλο μέρος της αποθεραπείας του το καλοκαίρι δουλεύοντας ατομικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και επέστρεψε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Ολοκληρώθηκε ο απεικονιστικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε ο αρχηγός της ομάδας μας, Πέτρος Μάνταλος, μετά τον χθεσινό τραυματισμό του στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης επιβεβαίωσε την αρχική ιατρική διάγνωση για ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του γόνατο.

Ο Πέτρος Μάνταλος θα υποβληθεί αύριο σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του πρόσθιου χιαστού στο Ιατρικό Κέντρο από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ, κ. Παντελή Νικολάου».