Σε μια κόντρα ανακοινώσεων για την περιστατικά βίας και την ανομία στο κέντρο της Αθήνας έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με φόντο την ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία θα απαντηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή, στην «ώρα του πρωθυπουργού».

Από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως «ο κ. Μητσοτάκης υπέβαλε ερώτηση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανοχή στη γενικευμένη ανομία», συμπληρώνοντας πως «η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει όλους τους Έλληνες ο αρχηγός της ΝΔ για την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σε κυκλώματα με εγκληματική δράση. Να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρουν οι αποκαλύψεις για «εξυπηρετήσεις» ατόμων που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων, απειλές κατά δημοσιογράφων, κλπ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της απάντησε πως θα ζητήσει απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τη δράση του «παρακράτους της κυβέρνησης» και του Ρουβίκωνα.

«Όχι μόνον προσβλέπουμε, αλλά δεν βλέπουμε την ώρα να προσέλθει επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από την παροιμιώδη ανοχή του στην ανομία, τους Ρουβίκωνες και το παρακράτος της κυβέρνησής του που έφτασε στο σημείο να μας φακελώνει ακόμη και στα Social Media», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.