Για οποιαδήποτε λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα πρέπει να υπάρχει απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την οποία θα εγκρίνει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα, είπε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κατά την τελετή βράβευσής του από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο «για τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φαίνεται να πλησιάζουμε προς τη λύση της».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική» υπογράμμισε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Η Μακεδονία, η μία και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστι του ελληνικού έθνους».

«Θα αντιτίθεται στην απόφαση του 1992»

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της Ιστορίας. Η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας.

Και συμπλήρωσε ότι «οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης».

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως «oποιαδήποτε λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί».