Αισιόδοξος για την ενότητα και τη συνοχή του νέου φορέα μετά την εκλογή αρχηγού δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος για συμμετοχή υπό όρους στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ τονίζει ότι η ελπίδα δεν βρίσκεται ούτε στη συντηρητική ΝΔ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Την ενότητα και τη συνοχή θα την εγγυηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου. Και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει έναν αρχηγό που έχει νωπή λαϊκή εντολή από εκατοντάδες χιλιάδες. Εγώ έχω πει πολλές φορές καθαρά ότι σε αυτήν την προσπάθεια μπορώ να είμαι και στρατηγός, μπορώ να είμαι και στρατιώτης. Γι’ αυτό πρέπει να το πουν και οι άλλοι διεκδικητές της ηγεσίας και κυρίως η κυρία Γεννηματά, που είναι η αρχηγός του άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», διαμηνύει πως «μετά τις εκλογές πρέπει να περάσουμε από τους αρχηγούς στην παράταξη. Χρέος, βέβαια, του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μη λειτουργεί ως ομαδάρχης. Να δημιουργήσει ένα ζωντανό, σύγχρονο κόμμα, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με γερό τιμόνι».

«Να αποφύγουμε την απλή αναλογική»

Αναφερόμενος σε πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες, τονίζει πως «χρέος όλων μας είναι να σκεφτόμαστε με ποιον τρόπο θα κυβερνηθεί η χώρα. Η συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση δεν είναι συμφωνία για τις καρέκλες – όπως γίνεται μέχρι σήμερα – αλλά συμφωνία για τις λύσεις».

Για την κυβέρνηση αναφέρει πως «δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό το μείγμα αριστερισμού και ακροδεξιάς κρατάει τη χώρα πίσω. Η ελπίδα, βέβαια, δεν είναι η συντηρητική ΝΔ. Για να πάει η χώρα μπροστά πρέπει να αποφύγουμε και τους λαϊκίστικους υφάλους και τους συντηρητικούς σκοπέλους».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης καθιστά σαφές πως πρέπει να αποφύγουμε την απλή αναλογική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πέντε κομμάτια, η ΝΔ άλλα πέντε και όλα θα μυρίζουν διάλυση. Δεν θα το αντέξει η εύθραυστη έτσι κι αλλιώς οικονομία» υπογραμμίζει.