Πόρτα λόγω ΠΑΟ

Η στήλη έχει αποκαλύψει τον συναγερμό που έχει σημάνει στη Nova για την οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Σε συνέχεια, σημειώστε ότι το συνδρομητικό έριξε πόρτα στη Superleague, η οποία στην τελευταία συνεδρίασή της αποφάσισε να αρχίσει επαφές για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος 2018-2019.

Από το συνδρομητικό διαμήνυσαν πως οι συζητήσεις μπορούννα γίνουν όταν ξεκαθαριστεί πούθα αγωνίζεται ο ΠΑΟ.

Αποκάλυψη

Η εποχή των social media έχει προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα βγαίνουν στο φως. Εύκολα και σύντομα μπορεί κανείς να σκιαγραφήσει το προφίλ οποιουδήποτε. Να ανακαλύψει τις συνήθειές του, τις επιλογές και τις προτιμήσεις του, να μάθει το ημερήσιο πρόγραμμά του. Οσο περισσότερες πληροφορίες δίνεις τόσο πιο αποκαλυπτικός είσαι για την προσωπική ζωή σου!

Υπάρχει βέβαια και μια ακόμη διάσταση της επίδρασης των social media. Αποκαλύπτουν χαρακτήρες. Τους ξεγυμνώνουν στα μάτια του κοινού. Και γι’ αυτό όσοι δεν έχουν ώριμη σκέψη λειτουργούν παρορμητικά, και χωρίς να φιλτράρουν όσα θέλουν να επικοινωνήσουν κινδυνεύουν καθημερινά να εκτεθούν. Να φανερώσουν τον τρόπο σκέψης τους, τον σεβασμό ή την έλλειψή του, να δείξουν συμπεριφορές.

Αξιολύπητος

Ως τέτοιο πρέπει να λογίζεται και το ποστάρισμα του Νίκου Παππά με τη φωτογραφία που δείχνει τα γεννητικά του όργανα και αναφέρεται γενικώς σε δημοσιογράφους («σε κάτι αξιολύπητα ΑΡΔακια» έγραψε), και μάλλον ειδικώς σε εκείνους που τόλμησαν να κριτικάρουν τη συμπεριφορά του στον αγώνα με την ομάδα του ομοσπονδιακού προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος απέκλεισε από την Εθνική τον άσο του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν πολλοί εκείνοι που έπεσαν από τα σύννεφα από την υβριστική, προσβλητική και επικίνδυνη (λόγω στοχοποίησης) ανάρτηση του Νίκου Παππά. Ο χαρισματικός πόιντ γκαρντ έχει δείξει δείγματα από το 2009 και το Πανευρωπαϊκό U20 στη Ρόδο κι εδώ και μια οκταετίς συχνά – πυκνά γίνεται θέμα συζήτησης για μη αγωνιστικούς λόγους. Πότε γιατί ο Παναθηναϊκός τον έστειλε να προπονείται μόνος του, πότε γιατί δεν δίνει το χέρι στον Ζούρο, πότε γιατί δεν μιλάει με τον Κατσικάρη, ή έχει πρόβλημα με τον Πεδουλάκη, προχθές διότι έβρισε τον Θανάση Σκουρτόπουλο έπειτα από ένα τρίποντο που σημείωσε στη Λάρισα. Πάντως με τα όσα είπε περισσότερο πρόσβαλε τον Χρηστίδη του Αρη, με τον οποίο λέγεται ότι φρόντισε να επικοινωνήσει για να ζητήσει συγγνώμη.

Το θλιβερό είναι ότι την άθλια ανάρτηση του Παππά στο Ιnstagram επικρότησαν ο Δημήτρης Αγραβάνης (που επίσης κόπηκε από την επιλογή για την εθνική ομάδα), παράγοντες, ακόμη και δημοσιογράφοι, επιβεβαιώνοντας ότι κατρακυλάμε σε ηθικό κατήφορο χωρίς φρένα! Επίσης το δεύτερο hashtag που επέλεξε ο 27χρονος μπασκετμπολίστας δείχνει ότι τα έχει μπερδεμένα στο μυαλό του. Επειδή βαριόταν, όπως έγραψε, στο λεωφορείο από τη Λάρισα έκανε το ποστάρισμα και συνειρμικά ήρθε στο μυαλό όλων το ταξίδι της επιστροφής από την Κωνσταντινούπολη οδικώς! Τότε ο αντισυμβατικός Παππάς δεν επαναστάτησε και έκανε το πολύωρο ταξίδι που του επέβαλε το αφεντικό του. Αξιολύπητος επαναστάτης χωρίς αιτία, που έχει μπερδέψει τον Τσε με τον «Σημαδεμένο» και τον Θανάση Βέγγο που κοσμούν το σαλόνι του.

Η μεγάλη αλήθεια του

Μεταξύ τυρού και αχλαδιού, ο CEO του Basketball Champions League Πάτρικ Κομνηνός παρουσίασε τους προβληματισμούς της FIBA Europe για τα όσα συμβαίνουν στο διαιρεμένο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον πόλεμο που εκ νέου έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρωλίγκας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με αφορμή τα «windows» στο καλεντάρι για τις ανάγκες των προκριματικών αγώνων που επανέφερε η FIBA. Ο Chief Executive Officer του BCL κέρδισε τις εντυπώσεις με την απλότητά του αλλά κυρίως την ειλικρίνεια με την οποία μίλησε και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στον κήπο του Albion στο Ν. Ψυχικό για ανταλλαγή απόψεων με τον Πάτρικ Κομνηνό.

Με προίκα τις γνώσεις και τις εμπειρίες από την ενασχόλησή του στην UEFA, ο Κομνηνός δεν αρνήθηκε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει η FIBA είναι το οικονομικό καθώς δεν μπορεί –όπως η UEFA τους G8 –να δελεάσει τις μεγάλες ομάδες και να κυριαρχήσει έναντι της Ευρωλίγκας. Τόνισε όμως ότι η διεθνής ομοσπονδία ως θεματοφύλακας του αθλήματος έχει ως πρώτο μέλημα να υπερασπιστεί και να διαφυλάξει την παραγωγική διαδικασία μέσω ανταγωνιστικών εθνικών πρωταθλημάτων. Τόνισε δε με έμφαση: «Αν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης απαξιώνουν τη FIBA Europe και τις εθνικές ομοσπονδίες, τότε ίσως να πρέπει να αποφασίσουν να μην αγωνίζονται στα πρωταθλήματά μας. Δεν το κάνουν όμως διότι όσες αποτυγχάνουν στην Ευρωλίγκα έχουν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο της χώρας για να χρυσώσουν, ας πούμε, το χάπι στους οπαδούς τους. Θα θέλουν να παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα και να μην παίζουν στα εθνικά πρωταθλήματα;» είπε με νόημα ο Πάτρικ Κομνηνός. Εχει άδικο;

ΚΟΥΙΖ

Πρόσφατα, παράγοντας ομάδας ήταν επικριτικός για τη στάση μεγάλων ομάδων που δεν θέλουν καμία σχέση και επαφή με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία του αθλήματος. Βγήκε δημόσια και τα είπε. Τοποθετήθηκε επί του θέματος που ταλανίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ωστόσο δεν έχει μείνει εκεί ο παράγοντας και η ομάδα του. Εχει κάνει και άλλη κίνηση, που δείχνει ότι είτε ρίχνει γέφυρες είτε κάνει πολιτική (και δημόσιες σχέσεις) προκειμένου έξυπνα να ισορροπεί. Ποια είναι η ομάδα και ποια η κίνηση;