Οι φύλακες στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου ελπίζουν να θεραπεύσουν την κακή συνήθεια που έχει νεαρό θηλυκό πάντα να περπατάει… με την όπισθεν, γνωρίζοντάς του μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής: το σεξ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για προξενιό αφού θα συστήσουν στην τετράχρονη Μενγκ Μενγκ τον Σιάο Κινγκ, αρσενικό πάντα τρία χρόνια μεγαλύτερό της, με την ελπίδα να προκύψει μεταξύ τους έρωτας ώστε να σταματήσει τη συνήθειά της αυτή, η οποία πιθανόν να συνδέεται με τη μοναχική ζωή σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

«Η Μενγκ Μενγκ βρίσκεται στην εφηβεία», δήλωσε ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου του Βερολίνου Αντρέας Κνίριεμ στην εφημερίδα Berliner Zeitung.

«Αποτελεί διαμαρτυρία»

«Το ανάποδο περπάτημα αποτελεί διαμαρτυρία εναντίον όσων απεχθάνεται, είτε πρόκειται για το φαγητό, είτε για τους επιστάτες», πρόσθεσε.

Η Κίνα δάνεισε την Μενγκ Μενγκ και τον Σιάο Κινγκ στη Γερμανία στις αρχές του χρόνου. Τα δύο πάντα είναι από τα δημοφιλέστερα θεάματα της κινεζικής πτέρυγας του Κήπου, την οποία εγκαινίασαν τον Ιούλιο η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ.

Τα γιγαντιαία πάντα σε αιχμαλωσία κρατούνται χωριστά εκτός από την περίοδο του ζευγαρώματος, το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαΐου.

«Μέχρι τότε, η Μενγκ Μενγκ θα έχει ωριμάσει σεξουαλικά και θα μπορέσει να αφιερώσει όλη της την ενέργεια στην αποπλάνηση του παρτενέρ της», σχολιάζει ο Κνίριεμ.