Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το πιο καυτό πρόσωπο στο ΝΒΑ. Οχι γιατί μετά τους 37 και τους 34 πόντους του απέναντι στους Καβαλίερς και τους Σέλτικς αντιστοίχως σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 44 στο νικηφόρο 113-110 επί των Μπλέιζερς, αλλά γιατί στην πέμπτη σεζόν του στο ΝΒΑ ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς συγκρίνεται ανοικτά πια με τον Βασιλιά ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Ακόμη κι αν ο ίδιος ψέλλισε ότι «δεν βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο» μετά την ήττα (116-97) από τους περσινούς φιναλίστ εξηγώντας ότι «ο ΛεΜπρόν είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Λίγκας και ένας εκ των κορυφαίων που έχουν παίξει ποτέ μπάσκετ», όλος ο περίγυρος του ΝΒΑ, οι αναλυτές, ακόμη και οι μεγάλοι σταρ του αθλήματος καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Greek Freak θα γίνει κάποια στιγμή το Νο 1 στον κόσμο!

Εκτόξευση

Ποιος έχει ξεχάσει την ανάρτηση του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος αξίωσε από τον Γιάννη να κυνηγήσει τον φετινό τίτλο του MVP τον περασμένο Αύγουστο; Ποιος μπορεί να αψηφήσει τα πρόσφατα λόγια θαυμασμού του πρωταθλητή Κέβιν Ντουράντ; Ή την ανάδειξή του σε «most watchable NBA player», ήτοι τον παίκτη που θέλεις να παρακολουθήσεις περισσότερο από κάθε άλλον, από τη «USA Today»; Ο ίδιος δεν εντυπωσιάζεται από τα κολακευτικά σχόλια και αν το κάνει, το κρύβει επιτυχώς.

Μιλάει με πράξεις στα παρκέ εκτοξεύοντας τους μέσους όρους του σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν: στους τρεις πρώτους αγώνες των Μπακς έχει 38,3 πόντους κατά μέσον όρο έναντι 22,9 που είχε πέρυσι, 16,9 τη σεζόν 2015-16 και 12,7 τη σεζόν 2014-15. «Εβδομήντα εννέα ακόμη. Είμαστε ακόμη στην αρχή» αποκρίθηκε ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ σε έναν δημοσιογράφο, που αναφέρθηκε στα κατορθώματά του εννοώντας ότι τόσοι αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ (82 ματς).

Για τον πατέρα του

Είναι βέβαιο ότι το χαμόγελό του μετά τη δραματική νίκη επί των Μπλέιζερς και τη δική του εκκωφαντική εμφάνιση (44 π. με 17/23 σουτ, 9/13 β., 8 ρ., 4 ασ., 2 κλ., 1 τ. και μόλις 2 λάθη σε 39′ συμμετοχής) σχετιζόταν με την καθοριστική άμυνα στην τελευταία κατοχή του Πόρτλαντ, στην οποία κατεδάφισε με δική του τάπα τον ύψους 2,13 μ. Βόσνιο Γιουσούφ Νούρκιτς (με το σκορ 111-110) διασφαλίζοντας τη δεύτερη νίκη της σεζόν για τους Μπακς.

«Μακάρι να μπορούσα να ξαναπαίξουμε τη φάση», δήλωσε ο Νούρκιτς απογοητευμένος, ενώ ο Εβαν Τέρνερ, που μάρκαρε τον Γιάννη επί σχεδόν τριάντα λεπτά, ούτε λίγο ούτε πολύ δικαιολογήθηκε λέγοντας: «Τον έκανα να ντριμπλάρει δέκα φορές, να κάνει δύο και τρεις περιστροφές και στο τέλος έβαζε το καλάθι. Τι άλλο να κάνω;». Η βραδιά, στην οποία κατεγράφη η μνημειώδης παράσταση του Γιάννη σφραγίστηκε με μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Απεικόνιζε την μπάλα του αγώνα που έφερε την υπογραφή του και ορισμένες λέξεις καρδιάς για τον πατέρα του Τσαρλς που έχασε προσφάτως: «Αυτό είναι για τον μπαμπά. Απόψε νικήσαμε. Και εγώ έβαλα 44 πόντους». Και εις ανώτερα…