Το πιο μεγάλο κέρδος χθες για τον Ολυμπιακό ήταν ότι δεν δέχθηκε γκολ από μια ομάδα που διαθέτει πληθώρα ποιοτικών παικτών και είναι σαφώς καλύτερη από τις περισσότερες από αυτές που φέτος έχουν βρει δίχτυα κόντρα στους Ερυθρόλευκους.

Αυτό ήταν έργο Τάκη Λεμονή, που κατάφερε η ομάδα του να πάρει τον έλεγχο στον άξονα και να μην επιτρέψει να απειληθεί σοβαρά από τους παίκτες του Δικεφάλου.

Ουσιαστικά απενεργοποίησε τον πιο επικίνδυνο επιθετικό του αντιπάλου του (Πρίγιοβιτς), έκλεισε τα άκρα στα οποία ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0.

Κόντρα στην καλύτερη –με διαφορά –άμυνα του πρωταθλήματος, μόλις με δύο γκολ παθητικό ώς το ντέρμπι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού γνώριζε καλά ότι δεν είναι απλό η ομάδα του με τόσα προβλήματα τραυματισμών και κόπωσης να βάλει δύο ή και παραπάνω γκολ.

Συνεπώς, ήθελε πάση θυσία το μηδέν πίσω και το κράτησε σχετικά εύκολα (Σισέ και Ενγκελς ήταν εξαιρετικοί στα μετόπισθεν, αλλά και ο Ρομαό λίγο πιο μπροστά), καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στις καθυστερήσεις όταν ο Σισέ πρόλαβε τον Βαρέλα πριν σκοράρει.

Ναι, το γκολ του Ολυμπιακού είχε (και) τύχη, το κυνήγησε όμως από την πρώτη στιγμή και ιδιαίτερα με τις στημένες φάσεις, όπου ο Φορτούνης δείχνει γιατί είναι (και με βάση τους αριθμούς) ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος.

Ο κόουτς των πρωταθλητών δεν δίστασε να κάνει ροτέισον σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (!) γνωρίζοντας ότι ναι μεν έχει τρομερή αίγλη ένα ματς στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά δύσκολα θα έπαιρνε κάτι η ομάδα, ενώ θα έχανε πολύ σε φυσική κατάσταση. Και δικαιώθηκε.