O ΠΑΟΚ είχε μια ολόκληρη εβδομάδα να προετοιμάσει το ματς με τον Ολυμπιακό. Κυνηγούσε δυο αποτελέσματα: με νίκη θα «σκότωνε» τον Ολυμπιακό αφήνοντας τον επτά βαθμούς πίσω, με ισοπαλία κρατούσε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός, από τη μεριά του, κουβαλούσε την κούραση από το Καμπ Νου και είχε εκτός αποστολής πέντε εν δυνάμει βασικούς: Σεμπά, Μποτία, Εμενίκε, Μπεν και Φιγκέιρας. Ομως στο ποδόσφαιρο δεν έχουν σημασία οι απόντες αλλά οι παρόντες και οι παρόντες ήθελαν την νίκη πιο πολύ.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε στην αρχή και υπέφερε το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ, αλλά όταν ο Πάρντο και ο Ανδρούτσος άρχισαν να βοηθάνε τους Κούρτη και Ομάρ, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τρόπους να πλησιάσει. Ούτε ο Ολυμπιακός έκανε επιθετικά πολλά, αλλά είχε διαγνώσει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις. Στο 48΄, μπροστά στην καυτή Θύρα 7, ο Ενγκελς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ένα γύρισμα του Οφόε και μια κοντινή προβολή του Σισέ.

Η προστασία του 1-0 έγινε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε όσους επιθετικούς είχε, αλλά ο Σισέ κι ο Ενγκελς, με τη βοήθεια του μαχητή Ρομαό επιστράτευσαν ψυχραιμία και συγκέντρωση καθαρίζοντας: ο Προτό δεν έκανε ούτε μια επέμβαση στο ματς!

Ο Ολυμπιακός πήρε το παιγνίδι νταηλίδικα, επιβάλλοντας τον νόμο του Καραϊσκάκη. Οι διακοπές που υπήρξαν εξαιτίας των καπνογόνων ήταν πολλές. Αλλά σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ θα περάσει μια εβδομάδα ψάχνοντας να βρει τι του λείπει…