Eάν όντως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήθελαν να σηκώσουν ένα πανό που θα αποτύπωνε την ωμή πραγματικότητα, σε αυτό δεν θα έπρεπε να καταριούνται τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά να υπερθεματίζουν τον… Ρούντι Τομγιάνοβιτς!

Πώς; Να έγραφαν στο πανό τη διαχρονική ατάκα που άρθρωσε ο προπονητής των Χιούστον Ρόκετς στις 14 Ιουνίου του 1995 όταν η ομάδα του νίκησε στον τέταρτο τελικό του ΝΒΑ το Ορλάντο με 113-101 και πέτυχε το repeat… Don’t ever underestimate the heart of a champion, που σε απλά ελληνικά σημαίνει «μην υποτιμάτε ποτέ την καρδιά ενός πρωταθλητή»! Οχι με την ίδια διατύπωση, αλλά αυτό ήταν το νόημα των δηλώσεων του Τάκη Λεμονή την παραμονή του ντέρμπι και ευτύχησε να το δει να παίρνει σάρκα και οστά: στο τέλος της ημέρας, έπειτα από εκατό λεπτά και ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να φύγει για τέταρτη φορά χωρίς νίκη σε εκτός έδρας αγώνα της φετινής σεζόν, μείωσε τη διαφορά στον έναν βαθμό και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού λένε επίσης ότι «η επίθεση κόβει τα εισιτήρια, αλλά η άμυνα παίρνει τα πρωταθλήματα» και τούτο το πνεύμα όπλισε χθες τους γηπεδούχους, που δεν δέχθηκαν γκολ μόλις για τρίτη φορά σε 15 επίσημους αγώνες (Λαμία, Ριέκα, ΠΑΟΚ).

Προεξάρχοντος του Σισέ, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πράγματι εκεί. Βασικά ήταν παντού: πίσω, ως πρωτίστως ώφειλε, στο κέντρο, αλλά και στην επίθεση, καθότι το μοναδικό και ως εκ τούτου λυτρωτικό γκολ το πέτυχε μέσα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση μιας στημένης φάσης (από το πόδι του Φορτούνη) και στην… καπνισμένη ατμόσφαιρα ένας κεντρικός αμυντικός, ο Βέλγος Μπιορν Ενγκελς, και μάλιστα με το γόνατο!