Τις καθοριστικές απαντήσεις από τις αναλύσεις των ευρημάτων στα εργαστήρια αναμένουν από μέρα σε μέρα οι αρμόδιοι της Ασφάλειας προκειμένου να συμπληρώσουν το παζλ για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Απαντήσεις, από το πλήθος των ευρημάτων, στο γραφείο του δικηγόρου οι οποίες θα αποτελέσουν τον οδηγό για την πλήρη ταυτοποίηση των δραστών και την στοιχειοθέτηση της εμπλοκής του στην υπόθεση.

Οι έρευνες των Αρχών Ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πλέον στοχευμένες και φαίνεται ότι κινούνται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση ως προς τα κίνητρα και το αντικείμενο του εκφοβιστικού μηνύματος των δραστών το οποίο κατέληξε στην δολοφονία.

Οι Αρχές έχουν σχηματίσει λίστα ύποπτων για τη δολοφονία. Κάποιες από τις φωτογραφίες υπόπτων τις έδειξαν και στον 32χρονο στενό συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήρθε για ώρα πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες Μέχρι τώρα σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε αναγνώριση.

Πρόσωπο–κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας ο συνεργάτης του δικηγόρου τις τελευταίες ημέρες έχει κληθεί και άλλες φορές για να καταθέσει. Ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να έχει βαρύνουσα σημασία για την ταχύτερη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από μια νέα κατάθεση του προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι και οι δύο δράστες οπλοφορούσαν. Ο ένας μάλιστα τον απείλησε και του ζήτησε να παραμείνει στο γραφείο του, στα κρίσιμα λεπτά που ο συνεργός του- αυτός που πυροβόλησε- είχε απομονώσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για να συζητήσουν μεταξύ τους χωρίς την παρουσία τρίτων.

Ήταν τα κρίσιμα λεπτά, το κομβικό σημείο της υπόθεσης, όταν ο δράστης άνοιξε τα χαρτιά του και αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους της μοιραίας συνάντησης.

Από την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές εκτιμάται ότι κάτι πήγε στραβά στην πορεία, της τελικής συζήτησης και ο δράστης, έβγαλε το όπλο. πυροβόλησε καταφέροντας το θανάσιμο πλήγμα στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, εκτιμούν ότι οι δράστες δεν είχαν εξαρχής σκοπό να δολοφονήσουν τον δικηγόρο. Σκοπός τους ήταν να τον εκφοβίσουν και να του μεταφέρουν απειλητικό μήνυμα, από τον εντολέα τους, αυτόν δηλαδή που κίνησε τα νήματα της υπόθεσης και για λογαριασμό του οποίου δούλευαν. Για αυτό και απαίτησαν να μείνουν μόνοι τους με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στην αίθουσα συσκέψεων, απομακρύνοντας τον συνεργάτη του.

Τα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι τον πυροβολισμό, είναι τα πλέον κρίσιμα για την έρευνα και εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος.

Οι δράστες έκλεισαν το μοιραίο ραντεβού με το πρόσχημα ότι ένας συγγενής τους είχε συλληφθεί για ληστεία. Πρόκειται για μια ανύπαρκτη υπόθεση για να τους δεχθεί ο δικηγόρος στο γραφείο του, χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όσο ήταν παρόν ο 32χρονος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μίλησαν για διάφορες υποθέσεις τις οποίες είχε χειρισθεί ο δικηγόρος.

Στην πραγματικότητα, τα θέματα που έθιξαν ήταν το πρόσχημα για να θολώσουν τα νερά και να κερδίσουν χρόνο, να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να απομονώσουν και να παγιδεύσουν το δικηγόρο.

Ήταν τότε που ζήτησαν από το συνεργάτη του να απομακρυνθεί και ο δράστης έμεινε μόνος του με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Από τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο χώρο οι Αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το εκβιαστικό μήνυμα που θα αποτελέσει και τη λύση του γρίφου.

Από την εξέταση των σημειώσεων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να βοηθά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πάντως όπως φαίνεται οι δράστες πήγαν προετοιμασμένοι και πολύ καλά «διαβασμένοι» για τις υποθέσεις που είχε χειρισθεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, φαίνεται ότι είναι «καθαρό » καθώς από την μέχρι τώρα εξέταση δεν έχει προκύψει να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Οι Αρχές Ασφαλείας για να« δέσουν» την υπόθεση επενδύουν στις εργαστηριακές αναλύσεις, στην εξέταση και ταξινόμηση των αποτυπωμάτων στο χώρο του γραφείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και στο βιολογικό υλικό. Επίσης αναμένουν τα αποτελέσματα από τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε ο δικηγόρος καθώς και από το «σάρωμα » στην περιοχή κατά την διαφυγή των δραστών.