Με τη Φώφη Γεννηματά απούσα, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης διασταύρωσαν για πρώτη φορά χθες το βράδυ τα ξίφη τους στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό του Αction 24, με κεντρικό συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά. Το κλίμα ήταν εξαρχής φιλικό μεταξύ των συνυποψηφίων, με την καλή διάθεσή τους να αποτυπώνεται και στον φακό.

Με δεδομένη την τηλεοπτική εμπειρία του, ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε άνετος και δεσμεύτηκε να παραμείνει στην παράταξη ακόμα κι αν ηττηθεί, καλώντας τη Φώφη Γεννηματά να πράξει το ίδιο. Με την ερώτησή του στον Γιώργο Καμίνη σχετικά με τη διπλή ιδιότητα του αρχηγού και του δημάρχου, ανάγκασε τον δήμαρχο Αθηναίων να αναφέρει εκ νέου ότι δεν θα εγκαταλείψει την Πλατεία Κοτζιά: «Το έκανε ο Ρέντσι, το έκανε και ο Σιράκ» απάντησε και πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε ένα κόμμα αρχηγικό, αλλά συλλογικό».

Ο Θεοδωράκης αναγκάστηκε να δικαιολογήσει την πτώση των ποσοστών του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση του –ήπιου, κατά τα άλλα –Γιάννη Μανιάτη. «Η παράταξή μας γεννήθηκε το 1974 γιατί κατάφερε να αμφισβητήσει όλα τα μετεμφυλιακά κατεστημένα. Σήμερα, για να αναγεννηθεί, πρέπει να αμφισβητήσει όλα όσα οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία.

Ο λαός μας χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας» τόνισε στο καταληκτικό του σχόλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επέλεξε να επιμείνει στην αντιδεξιά ρητορική του, αναφέροντας πως ο «Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ αν δεν πάρει την αυτοδυναμία».