Απόφοιτους νοσηλευτικής για εργασία σε κλινικές στη Γερμανία αναζητούν δύο εταιρείες. Οι ενδιαφερόμενοι θα απασχοληθούν σε ιατρικά κέντρα, κέντρα αιμοκάθαρσης, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης και σε εταιρείες κατ’ οίκον νοσηλείας.

Ειδικότερα, ζητούνται νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για το καρδιολογικό, αναισθησιολογικό, παιδιατρικό, παθολογικό, χειρουργικό τμήμα για τις ΜΕΘ, αλλά και για την εργαλειοδοσία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν πτυχίο νοσηλευτικής ΤΕ ή ΠΕ.

Επιπλέον οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γερμανική άδεια άσκησης επαγγέλματος στη νοσηλευτική (Berufsanerkennung), καθώς επίσης γνώση γερμανικών σε επίπεδο Β2 (ή τουλάχιστον Β1). Η προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση θα συνεκτιμηθεί, ωστόσο δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Οσοι προσληφθούν θα έχουν πολύ καλές αποδοχές βάσει κλίμακας και προσόντων, θα υπογράψουν συμβόλαιο αορίστου χρόνου, ενώ προβλέπονται πρόσθετες παροχές όπως έξτρα σύνταξη γήρατος.

Η ελληνογερμανική συμβουλευτική εταιρεία Euromedicals θα αναλάβει την προσωπική υποστήριξη των υποψηφίων, προετοιμάζοντας κατάλληλα τη μετάβαση και ένταξή τους στο γερμανικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα αναλάβει –χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση –για τους ενδιαφερομένους την αναζήτηση της κατάλληλης θέσης εργασίας, την υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας και για όσους έχουν οικογένεια, στην αναζήτηση σχολείου, παιδικού σταθμού κ.ά.

Επιπλέον, όσοι από τους ενδιαφερομένους έχουν γνώσεις γύρω από το επίπεδο Β1, τους δίνεται η δυνατότητα μέσω της εταιρείας της οργάνωσης μαθημάτων γερμανικών στη Γερμανία για την απόκτηση του επιπέδου Β2. Το κόστος του τμήματος Β2 συχνά αναλαμβάνεται από τον εργοδότη. Με τον τρόπο αυτό θα έχουν από την αρχή της μετάβασής του ένα μηνιαίο εισόδημα (ως βοηθός νοσηλευτή), το οποίο θα λαμβάνουν και κατά τη διάρκεια των γλωσσικών μαθημάτων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων και αφού οι υποψήφιοι έχουν αποκτήσει γνώσεις επιπέδου Β2 θα μπορούν να εργαστούν ως νοσηλευτές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις αλλά και τις περιοχές στη Γερμανία όπου αυτή τη στιγμή ζητούν νοσηλευτές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία Euromedicals στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://euromedicals.de/gr/contact/

Στο μεταξύ και η εταιρεία Linimed-Fazmed Gmbh στη Γερμανία αναζητεί απόφοιτους νοσηλευτές για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών στις περιοχές Sinsheim (κοντά στο Χάιλμπρον), Leipzig και Viersen (Ντύσελντορφ). Στους προσληφθέντες προσφέρονται σεμινάριο εξωνοσοκομειακής περίθαλψης ασθενών, εκπαίδευση, συμβάσεις αορίστου χρόνου, αλλά και μπόνους.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι νοσηλευτικής σχολής ΤΕΙ, να γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα και να έχουν εμπειρία στην περίθαλψη ασθενών.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα www.kieser-pflege.de και να υποβάλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα.