Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW προτίθεται να κατασκευάσει στη Ρωσία πλήρες εργοστάσιο αυτοκινήτων και αυτό που απομένει είναι να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην κατασκευή μόνη της ή σε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρεία.

Το εργοστάσιο προβλέπεται να κατασκευαστεί στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής Καλίνινγκραντ και το κόστος του έργου, σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti, θα είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Στη Ρωσία υπάρχουν μερικές βιομηχανικές-τεχνολογικές ζώνες στις οποίες κατασκευάζονται αυτοκίνητα, όπως της Μόσχας, της Κάλουγκα της Αγίας Πετρούπολης, του Καλίνιγκραντ», δήλωσε ο επίτιμος αντιπρόεδρος της BMW, Χέντρικ φον Κιουνχάιμ.

«Μελετήσαμε όλες τις τοποθεσίες και αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο λήψης αποφάσεων» πρόσθεσε ο Χέντρικ φον Κιουνχάιμ, διευκρινίζοντας ότι «η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες ή μήνες».

Η εφημερίδα Vedomosti αναφέρει ότι από το 1999, η BMW κατασκευάζει περίπου 40.000 αυτοκίνητα ετησίως, (διάφορα μοντέλα) στο εργοστάσιο του Καλίνιγκραντ «Autotor».