«Σήμερα η Γερμανία μπορεί και πρέπει να γίνει μια από τις κινητήριες δυνάμεις που θα δουλέψουν για την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο» διαμήνυσε ο νέος γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, κατά τη δεξίωση στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, για την 27η επέτειο από την επανένωση της Γερμανίας.

Ο κ. Πλέτνερ καλωσορίζοντας στα Ελληνικά τους καλεσμένους, εκπροσώπους της πολιτικής, πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, αλλά και δεκάδες διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα, επισήμανε πως είναι η πρώτη φορά που γιορτάζει αυτήν την επέτειο στην Ελλάδα και συμπλήρωσε πως από την πρώτη ημέρα αισθάνθηκε την ελληνική φιλοξενία και τη βαθιά φιλία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών, χαρακτηρίζοντάς την πολύτιμο δώρο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα που έδωσε, όπως είπε, καταφύγιο, εκπαίδευση, ιατρική βοήθεια και ανθρωπιά στους πρόσφυγες. «Είμαι αυτόπτης μάρτυρας της τεράστιας δουλειάς, των δυσκολιών και σας ευχαριστώ που δείξατε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά.