Πανικός επικράτησε στο «Stade Licorne» στο ματς της Αμιάν με τη Λιλ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Το κιγκλίδωμα στην κερκίδα των οπαδών της Λιλ υποχώρησε με συνέπεια αρκετοί από αυτούς να βρεθούν στο χορτάρι, ο ένας πάνω στον άλλο.

Είκοσι εννέα τραυματίες, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο νεώτερος απολογισμός που ανακοινώθηκε από τους πυροσβέστες.Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται ένας 14χρονος, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος.

Έπειτα από ένα γκολ της Λιλ, οπαδοί έτρεξαν προς τον φράκτη της κερκίδας με αποτέλεσμα αυτός να υποχωρήσει και να πέσουν από ύψος περίπου 1,5 μέτρου.

Ο δημόσιος εισαγγελέας ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την έναρξη έρευνας για πρόκληση «εξ αμελείας σωματικής βλάβης».

Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Αμιάν Μπερνάρ Ζοανά υποστήριξε ότι δεν υπήρχε «κανένα πρόβλημα» με τον φράκτη του γηπέδου, τονίζοντας ότι «η αστυνομία μας είχε προειδοποιήσει ότι 200 σκληροπυρηνικοί οπαδοί βρίσκονταν στο κομμάτι του γηπέδου όπου φιλοξενούνταν οι οπαδοί της Λιλ».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας της Λιλ, Μαρκ Ινγκλά, χαρακτήρισε την ανακοίνωση του προέδρου της Αμιάν «ανεύθυνη και προκλητική στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης».

Θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναδούμε κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει σε ένα γήπεδο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ναταλί Μποΐ ντε λα Τουρ, πρόεδρος της Γαλλικής Επαγγελματικής Λίγκας (LFP). «Είμαι πολύ σοκαρισμένη όταν βλέπω τις εικόνες του ατυχήματος», τόνισε.

Το Stade de la Licorne χτίστηκε το 1999 και με χωρητικότητα 12.000 θέσεων αποτελεί το μικρότερο γήπεδο των ομάδων της πρώτης κατηγορίας (Ligue 1) του γαλλικού πρωταθλήματος.